Hij krijgt boete van 270 euro in de trein: "ik had mijn zitplaats afgestaan ​​aan een vader om hem samen met zijn zoon te laten zitten"

Janine image
door Janine

13 Maart 2024

Hij krijgt boete van 270 euro in de trein: "ik had mijn zitplaats afgestaan ​​aan een vader om hem samen met zijn zoon te laten zitten"
Advertisement

Het maken van een gebaar van vriendelijkheid en altruïsme is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn mensen die zich afwenden en nooit een hand uitsteken naar de mensen om hen heen, maar gelukkig is dit niet de algemene regel. Er zijn daarentegen talloze mannen en vrouwen die weten hoe ze het “juiste” moeten doen, zelfs op de meest eenvoudige manier. 

De hoofdpersoon van dit verhaal aarzelde bijvoorbeeld niet om zijn plaats in de trein af te staan zodat vader en zoon bij elkaar konden zitten, alleen jammer dat deze daad van vriendelijkheid hem duur kwam te staan.

Advertisement

Een toegekend verzoek...

Een toegekend verzoek...

@Hugues/X

Het incident vond plaats in een trein tussen Lyon en Parijs, waar Hugues, een jonge passagier, een vervelende situatie meemaakte. Uitgerust met een maandabonnement voor jongeren reisde hij in de tweede klas toen een man naar hem toe kwam en hem vroeg om van plaats te ruilen. De man had een eersteklas ticket terwijl zijn zoon een stoel in de tweede klas had, ze zouden ver van elkaar reizen, dus vroegen ze om de vriendelijkheid om naast elkaar te mogen zitten. Hugues stond onmiddellijk op en ging in de eerste klas zitten. En tot zover ging alles goed. 

Het probleem kwam toen de controleurs langskwamen om de kaartjes te controleren. Op dat moment gebeurde er iets onverwachts. Zonder naar redenen te luisteren en geïrriteerd omdat ze een tweedeklas passagier in de eerste klas aantroffen, besloten de twee ambtenaren dat ze hem een boete van maar liefst 270 euro zouden opleggen.

Advertisement

De jongeman kreeg een boete voor zijn altruïstische gebaar

De jongeman kreeg een boete voor zijn altruïstische gebaar

Bilal Furkan KOŞAR/Pexels

Het incident werd snel bekend door een bericht dat Hugues zelf deelde op zijn X (voorheen Twitter) account. De jongen schreef wat er was gebeurd en kreeg miljoenen views. De solidariteit liet niet lang op zich wachten, want het is absurd om te lezen dat iemand niet alleen zijn best doet om te helpen, zij het met een simpel gebaar, maar vervolgens ook nog een boete krijgt en dat tegen hoge kosten. Maar waarom werd hij zo behandeld?

Volgens de verklaring was de jongeman in het bezit van een tweedeklas abonnement voor jongeren. Wanneer kaartjescontroleurs mensen met een kaartje voor de tweede klas in de eerste klas aantreffen, kunnen ze niets anders doen dan betaling van de toeslag eisen. In dit geval liet het bezit van het voordelige tarief voor jongeren deze procedure echter niet toe, dus werd Hugues feitelijk zonder ticket aangetroffen. Vandaar de boete. 

“Ik probeerde hem te vertellen dat ik terug zou keren naar mijn stoel, gezien de omwisseling, maar er was niets aan te doen”, schreef de jongeman op X. “Zelfs de meneer met wie ik had geruild schoot me te hulp, probeerde hem de situatie duidelijk te maken en stelde voor om alles weer in orde te maken, maar de kaartjescontroleurs veranderden niet van gedachten”. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij een toeslag op de boete kreeg omdat hij weigerde meteen te betalen.

De reactie van het bedrijf

De reactie van het bedrijf

Oleksandr P/Pexels

Het nieuws ging rond op het web en bereikte ook het transportbedrijf, dat zonder tijd te verliezen reageerde op de publicatie. Een verontschuldiging liet niet lang op zich wachten en de boete werd gelukkig geannuleerd. De uitleg over wat er was gebeurd en het gedrag van de controleurs was duidelijk, maar desondanks besloten ze de betaling te annuleren. 

Daar was Hugues natuurlijk blij mee en het kwam over als een daad van rechtvaardigheid, aangezien het voorkomen had kunnen worden door de jongen gewoon terug te sturen naar de tweede klas en de vader op zijn plaats in de eerste klas.

Wat vind jij van wat er is gebeurd?

Advertisement