Eerste klas reizen terwijl de kinderen in economy zitten: bekritiseerd, legt hij zijn redenen uit

Janine image
door Janine

24 Juni 2023

Eerste klas reizen terwijl de kinderen in economy zitten: bekritiseerd, legt hij zijn redenen uit
Advertisement

Het opvoeden van kinderen is een moeilijke taak voor elke ouder en voor degenen die het financieel goed hebben kan het paradoxaal genoeg zelfs nog veeleisender zijn. Als er geen financiële problemen zijn, kunnen ouders in de verleiding komen om aan alle wensen en behoeften van hun kinderen te voldoen. Er zijn echter enkele richtlijnen die kunnen helpen kinderen op een verantwoorde en evenwichtige manier op te voeden.

Hoe een vastgoedinvesteerder tijdens een vliegreis besloot zijn kinderen een lesje te leren, is onderwerp van discussie geworden op sociale netwerken. Maar laten we eens kijken wat er precies is gebeurd.

via Businessinsider

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Samuel Leeds, een succesvolle Britse projectontwikkelaar die beweert dat hij in zeven jaar tijd miljonair is geworden, deelde een video van zijn gezin tijdens de vlucht, met zijn kinderen in economy class terwijl hij en zijn vrouw eerste klas zaten.

Leeds betoogde dat rijke ouders hun kinderen niet mogen verwennen: “Ik heb mijn plek in de eerste klas verdiend, net als mijn vrouw die met mij samenwerkt in de zaak die ik run. Mijn kinderen hebben niets gedaan om dat te verdienen”, verklaarde hij. De post deed al snel de ronde op internet en kreeg duizenden views. De actie om de kinderen bij de oppas achter te laten, veroorzaakte echter verontwaardiging bij sommige gebruikers, die beweerden dat kinderen met hen hadden moeten reizen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Sommige gebruikers prezen Leeds om zijn "strenge" opvoedingsstijl: "Ik vind het geweldig! Het is jouw zuurverdiende geld, niet dat van hen. Ze moeten leren voor zichzelf te zorgen. Geen excuses en dit is een geweldige les voor als ze groot zijn", merkte een jonge man op. Anderen noemden de video “raar” en beschuldigden Leeds ervan zijn kinderen uit te buiten: “Geen sprake van: ik zou nooit zo ver bij mijn dochters vandaan gaan zitten”, schreef een moeder.

Tot slot vonden weer anderen dat er niets mis is met zo'n keuze: "Ik sta versteld van mensen die een probleem hebben met deze keuze: de kinderen hebben een oppas en ze zitten in het vliegtuig. Zij gaan ook op vakantie", schreef een gebruiker.

Wat denk jij ervan?

Advertisement