De kinderen lopen het risico hun gezichtsvermogen te verliezen: hun ouders reizen met hen om hen de wereld te laten zien voordat het gebeurt

Janine image
door Janine

06 Oktober 2022

De kinderen lopen het risico hun gezichtsvermogen te verliezen: hun ouders reizen met hen om hen de wereld te laten zien voordat het gebeurt
Advertisement

Wat je al niet doet voor je kinderen. Hoe vaak hebben we deze zin niet horen uitspreken en hoe vaak hebben we het zelf gedacht en gezegd: oneindig vaak. En dat is ook zo. Elke ouder zou nooit terugdeinzen voor nieuwe uitdagingen en offers om het zijn kind naar de zin te maken. Of hij nu klein of groot is, het maakt niet uit, het doel van een moeder of een vader is om het hem aan niets te laten ontbreken en ervoor te zorgen dat het goed met het kind gaat.

Zo denken ook de hoofdrolspelers van het verhaal dat we je willen vertellen, twee ouders die aan een zeer lange reis zijn begonnen uit liefde voor hun 4 kinderen. We vertellen je wat meer over hen.via CNN

Advertisement

Edith Lemay en Sebastien Pelletier zijn de ouders van 4 kinderen: 3 jongens en een meisje. Mia, de oudste, is 12 jaar oud en had als eerste een stoornis aan haar gezichtsvermogen. Al sinds ze klein was, herinnerde ze haar vader en moeder eraan dat ze niet altijd goed kon zien. Achterdochtig, besloten de twee op onderzoek uit te gaan en ontdekten dat hun kleine meisje leed aan retinitis pigmentosa, een aandoening waarbij het netvlies langzaam kapot gaat.

Hetzelfde gebeurde bij de andere twee kinderen, Colin en Laurent, die exact dezelfde symptomen vertoonden. Omdat ze niet wisten wat ze moesten doen vanwege een gebrek aan adequate therapieën die deze pathologie konden voorkomen en vermijden dat de kinderen geleidelijk niets of bijna niets meer zagen, besloten Edith en Sebastian iets belangrijks te doen.

"We weten niet hoe snel het zal gaan, maar voordat ze blind worden, willen we al het mogelijke doen om ze de wereld te laten kennen - zei Edith - De dokter zei dat we ze veel visuele herinneringen moesten laten verzamelen, maar we zijn niet bereid om het alleen door middel van boeken en foto’s te doen. Als ze moeten begrijpen wat een olifant is en hoe hij eruit ziet, dan kunnen ze hem maar beter in het echt zien”.

 

Advertisement

Hello! Hello! Désolée pour cette longue pause dans mes publications! Tout un changement de décor entre la Mongolie et...

Pubblicato da Le monde plein leurs yeux su Venerdì 16 settembre 2022

Zo begon hun avontuur rond de wereld. Vertrekkend vanuit Montreal heeft het gezin al verschillende landen doorkruist: Turkije, Namibië, Zambia, Tanzania, en ze hebben hun kinderen vele schoonheden van de wereld laten zien, maar niet alleen. "Reizen betekent nieuwe plaatsen leren kennen, maar ook verschillende culturen - vertelden ze - Met de mensen omgaan, met ze praten, hun gebruiken kennen, zijn allemaal manieren om het leven te waarderen en om te beseffen dat zelfs het kleinste de juiste gelegenheid kan zijn om gelukkig te zijn".

Blijkbaar reageerden de kinderen heel goed en raakten ze snel gewend aan de toestand van "reizigers". Ze ontdekken graag nieuwe plekken en zijn erg nieuwsgierig, ook naar hun pathologie. Soms stellen ze, volgens wat de ouders bekenden, specifieke vragen om te weten wat er met hen zal gebeuren en voor hen is het allemaal heel normaal, maar daarentegen heel moeilijk voor volwassenen: "Beetje bij beetje begrijpen ze wat er gebeurt en voor de kleintjes is het allemaal simpel, maar niet voor ons”.

 

Ondanks alles zijn ze niet van plan te stoppen en om zich dicht bij de mensen te voelen en tegelijkertijd mensen in dezelfde situatie te troosten, hebben Edith en Sebastien een sociale pagina, Le monde plein leurs yeux, in het leven geroepen, waarin ze hun familie- en reiservaringen delen. Dit alles was natuurlijk mogelijk dankzij het werk van de twee die hen toestonden een bedrag opzij te zetten om elke uitgave met sereniteit het hoofd te bieden.

We hopen met heel ons hart dat ze hun wereldreis op de beste manier kunnen vervolgen en dat het in de toekomst niet alleen een herinnering is, maar dat het doorgaat en dat deze kinderen nog kunnen genieten van de wonderen die hen omringen en hun gezichtsvermogen.

 

Advertisement