Ze nodigt de vrienden van haar broer uit op haar bruiloft en klaagt vervolgens over hoe goedkoop hun cadeau was

Janine image
door Janine

14 Maart 2024

Ze nodigt de vrienden van haar broer uit op haar bruiloft en klaagt vervolgens over hoe goedkoop hun cadeau was
Advertisement

Het geven van een cadeau als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft is een vanzelfsprekend en welkom gebaar voor het bruidspaar, maar de uitnodiging hoeft niet per se gepaard te gaan met een cadeau van de kant van de mensen. Tenminste, zo zou het moeten zijn. Als je familie en vrienden uitnodigt voor een feest, doe je dat omdat je dat leuk vindt en niet voor wat ze zouden kunnen geven in de vorm van geld of een voorwerp. 

Veel mensen denken er anders over, vooral bij bruiloften. Bij deze gelegenheden is het niet ongewoon dat het slechtste in mensen naar boven komt.

Advertisement

Het verlangen om koste wat het kost de vrienden van je broer uit te nodigen

Het verlangen om koste wat het kost de vrienden van je broer uit te nodigen

Kyle Roxas/Pexels

In het verhaal in kwestie klaagde een bruid over de cadeaus die ze kreeg, maar laten we even rustig kijken wat er gebeurde.

Het was de broer van de bruid die het vervelende voorval vertelde op Reddit, die een inleiding maakte om de situatie een beetje uit te leggen. De man schreef dat hij een nieuwe vriendin had en dat zijn zus het nooit eens was geweest met deze keuze, omdat ze zijn ex veel leuker vond. Deze laatste maakte deel uit van de vriendengroep van de man, dus om haar bij de bruiloft te hebben, besloot zijn zus, de bruid, om de uitnodiging voor het evenement uit te breiden naar alle vrienden van haar broer. Ze had geen hechte band met hen, maar besloot het toch te doen.

"Ik vertelde haar dat ik niet wilde dat ze mijn vrienden uitnodigde en dat ik me niet op mijn gemak voelde met mijn ex op de bruiloft - vertelde de man - maar ze vond dat het haar bruiloft was en dat de regels dat ook waren, dus ik hield mijn mond en accepteerde de beslissing. 

Advertisement

Een cadeau dat niet duur genoeg was voor de smaak van de bruid

Een cadeau dat niet duur genoeg was voor de smaak van de bruid

Pickpik

Keuze gemaakt, uitnodigingen verstuurd, trouwdag aangebroken. We weten dat bruidsparen op hun belangrijke dag overladen worden met cadeaus, en dat gold ook voor dit stel. Maar twee cadeaus in het bijzonder werden niet gewaardeerd: die van de vriendengroep van haar broer. De jongeren - allemaal tussen 19 en 20 jaar oud - waren studenten, werkten niet en hadden weinig geld, maar ze besloten toch iets te geven. Natuurlijk kon je van hen geen grote sommen geld verwachten, maar iets wat in de lijn der mogelijkheden lag. 

De jongens verzamelden wat ze hadden en gaven een zilveren voorwerp ter waarde van $200, plus nog eens $300 in contanten. Dit was wat ze konden geven, maar de bruid was er niet blij mee.

"Mijn zus klaagde over hoeveel het haar kostte om mijn vrienden uit te nodigen voor de bruiloft - schreef de man - Ze vertelde me dat het zilverwerk goedkoop was en dat je niet naar een bruiloft moest gaan als je geen duur cadeau kon geven. Zij, haar man en mijn ouders waren het er allemaal mee eens, ook al kenden ze de situatie van mijn vrienden”.

Wie heeft gelijk?

Iedereen klaagde dus, wat de man schokte en hem ertoe bracht advies te vragen over wat er was gebeurd. De gebruikers die de post lazen waren het allemaal eens met de auteur. "Je nodigt mensen niet uit uit hebzucht, maar voor het plezier om ze bij zo'n gelegenheid aan je zijde te hebben”, merkte iemand op, wat de gedachten van velen waren. 

Als je een uitnodiging stuurt, verwacht je in feite niet dat deze wordt “terugbetaald”, maar is het in de eerste plaats wat familieleden en vrienden kunnen geven met hun aanwezigheid belangrijk. Het was nogal overdreven en beledigend om te klagen over wat er werd gegeven.

Ben je het eens met wat de gebruikers zeiden - met hun volledige steun voor de jonge auteur - of ben je het eens met de bruid?

Advertisement