Kinderen "geparkeerd" op straat terwijl hun ouders koffie drinken: de ongebruikelijke Noorse gewoonte

Janine image
door Janine

15 Juni 2023

Kinderen "geparkeerd" op straat terwijl hun ouders koffie drinken: de ongebruikelijke Noorse gewoonte
Advertisement

Elk land heeft typische gewoonten die uniek kunnen zijn in de wereld en in de ogen van toeristen misschien nogal bizar lijken: Paula weet er alles van, een jong Spaans meisje dat heeft besloten om voor twee maanden naar Noorwegen te verhuizen om nieuwe ervaringen op te doen en een nieuwe cultuur te ontdekken.

Tijdens haar verblijf was ze behoorlijk sprakeloos tegenover sommige tradities en daarom wilde ze haar ervaring delen via haar sociale kanalen. De jonge vrouw besloot met name over enkele typische gewoonten van het Scandinavische land te vertellen die haar erg verrasten.

via Lavanguardia

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Paula ging dieper in op een bijzonder Noors gebruik: ouders laten hun kinderen in kinderwagens buiten café’s of restaurants achter als ze koffie gaan drinken. Dit maakte echt indruk op de jonge Spaanse die haar verbazing uitsprak over deze praktijk, vooral omdat kinderen zelfs bij zeer lage temperaturen buiten worden gelaten.

In Noorwegen wordt deze praktijk "Nordic napping” genoemd en het is een gebruik dat eeuwenoude wortels heeft. In het verleden, toen de luchtkwaliteit in huizen slecht was, werd de methode toegepast om kinderen buiten te laten slapen: deze oplossing was bedoeld om een ​​betere ademhaling te bevorderen, de kleintjes te beschermen tegen ziektes en ouders een paar uurtjes rust te garanderen. Uiteraard werden de kinderen zorgvuldig afgedekt om te voorkomen dat ze aan te koude of te hoge temperaturen werden blootgesteld.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Zelfs vandaag de dag nog wordt deze gewoonte toegepast: het begint vanaf de eerste levensweken van pasgeborenen om ze te laten wennen aan lage temperaturen, maar het is niet gegarandeerd dat dit hun fysieke kracht positief zal beïnvloeden. Een studie uitgevoerd door de Finse onderzoeker Marjo Tourula heeft echter aangetoond dat kinderen die buiten slapen beter en langer slapen, wat de vermoeidheid van de ouders vermindert en bijdraagt ​​aan ieders welzijn.

Wat vind je van deze gewoonte: zou je het in de praktijk willen brengen of lijkt het je overdreven?

Advertisement