Een vrouw lakt haar nagels in een vliegtuig: er breekt een "opstand" uit onder de passagiers van het vliegtuig

Janine image
door Janine

16 Maart 2024

Een vrouw lakt haar nagels in een vliegtuig: er breekt een "opstand" uit onder de passagiers van het vliegtuig
Advertisement

Als je met het vliegtuig reist, probeer je zo ontspannen en kalm mogelijk te blijven: je weet dat je een bepaalde tijd vrijwel op je plek moet zitten, zonder de mogelijkheid om bijvoorbeeld je benen te strekken.

Dus rusten we onszelf zo goed mogelijk uit en doorstaan ​​in stilte de uren die ons scheiden van de eindbestemming: zo is het gewoon, geen probleem. Maar als je merkt dat je dezelfde smalle ruimte deelt met onbeschaafde mensen, verandert alles... tenminste, dit is wat veel passagiers die gedwongen werden te reizen met een vrouw die zich nogal egocentrisch gedroeg, beweerden.

Een ingewikkelde situatie om te beheersen

Een ingewikkelde situatie om te beheersen

onlyyouqj/Freepik

In de regel zijn er maar een paar verplichtingen waaraan je je moet houden op een lijnvlucht: het dragen van een veiligheidsgordel, het uitschakelen van elektronische apparaten, enzovoort. Kleine verzoeken om de veiligheid van het individu en van anderen te beschermen. Het is niet zo moeilijk om deze paar regels niet op te volgen, het is onmogelijk om te weigeren ze toe te passen als je het er niet mee eens bent.

Veel ingewikkelder is het om bepaalde houdingen af te dwingen die de basis van beschaafd samenleven zouden moeten zijn: de ruimte die voor anderen is gereserveerd niet binnendringen, de behoeften van anderen respecteren zonder te opdringerig te zijn, en niet verstoken zijn van enige empathie jegens anderen.

Kortom, “leven en laten leven”, help een ander indien mogelijk. Velen staan er echter niet bij stil dat sommige van hun handelingen door de mensen om hen heen worden afgekeurd, zoals de vrouw in dit verhaal: ze had zich niet kunnen voorstellen dat ze zoveel mensen kon irriteren door haar nagels te lakken, maar ze deed het toch. Wat nog erger is, is dat ze al die mensen negeerde die tevergeefs probeerden hun ongenoegen aan haar kenbaar te maken.

Advertisement

Het verhaal en de opmerkingen van de gebruiker op Reddit

Het verhaal en de opmerkingen van de gebruiker op Reddit

@utazdoestheinternet/Reddit

Een gebruiker op het Reddit-forum beschreef het absurde tafereel dat hij aan den lijve ondervond: hij bevond zich tussen de vele passagiers in een vliegtuig toen een sterke “alcoholische” geur zijn neus binnendrong. Toen hij om zich heen keek, wist hij de bron van de geur te vinden en kon zijn ogen niet geloven.

Een vrouw was op haar gemak haar nagels aan het lakken. In de passagierscabine, die zeker geen ruime en goed geventileerde plaats is, had de doordringende geur van vluchtige oplosmiddelen de hele omgeving geteisterd, waardoor verschillende passagiers misselijk werden. De gebruiker verklaarde dat hij de vrouw vroeg om hiermee te stoppen en hij was niet de enige.

De vrouw weigerde echter botweg om haar manicure op te geven, zelfs toen een stewardess haar vroeg om te stoppen. Technisch gezien is het doen van je nagels in het vliegtuig, net als het aanbrengen van nagellak, geen gedrag dat verboden is door luchtvaartmaatschappijen, maar de gebruikers van de post gaven hun ongezouten mening.

De geur van nagellak maakt me vreselijk misselijk en doet dat zelfs in een veel grotere omgeving dan een vliegtuig - ik zou haar koste wat het kost hebben verhinderd ermee door te gaan”, schreef iemand, "Hoe kunnen mensen zich niet realiseren hoe erg hun acties anderen kunnen irriteren? Het is absurd!”, riep een ander uit. Andere gebruikers wezen erop dat de geur van nagellak voor hen niet zo ondraaglijk is en daarom een subjectief probleem lijkt te zijn. Wat vind jij?

Advertisement