Moeder is boos over gedrag schoolhoofd: “ik ben van plan mijn kinderen van school te halen”

Janine image
door Janine

13 Maart 2024

Moeder is boos over gedrag schoolhoofd: “ik ben van plan mijn kinderen van school te halen”
Advertisement

Het moment waarop je een school voor je kinderen kiest, is nogal delicaat: er moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de afstand van je huis tot de school, de reputatie van de instelling en de kwaliteit van de leerkrachten die er werken.

In feite kiezen niet alle scholen voor dezelfde benadering van het les geven aan kinderen. Of voor methoden om ze te straffen als dat nodig is. De moeder in dit verhaal ontdekte dat ze het helemaal niet eens was met de filosofie van de directeur van de school waar ze haar twee jongens naar toe stuurde. Helaas escaleerde de spanning tussen man en vrouw al snel tot een onherstelbare breuk.

De aanleiding van de episode

De aanleiding van de episode

javier trueba/Unsplash

De vrouw in kwestie, een moeder, vertelde over de absurde escalatie die ze meemaakte en koos daarvoor het Reddit-forum in de hoop wat steun te krijgen.

Het begon allemaal toen ze op een dag haar zoon ging ophalen: een groot mededelingenbord had haar aandacht getrokken, dus bekeek ze het even. Ze besefte al snel dat ze duidelijk zichtbaar naar alle studieresultaten staarde van de leerlingen in de klas waar haar zoon zat.

Alles stond er: elke leerling en elk cijfer. De openbare weergave van de schoolprestaties van de kinderen had haar diep verontrust en dus had ze impulsief gehandeld door de cijfers van haar zoon te verwijderen. Ze was van plan om met het schoolhoofd te gaan praten over deze keuze, die ze "beschamend en respectloos" vond. Maar ze hoefde niets te doen, zover kwam het niet eens: diezelfde avond ontving ze een e-mail van het schoolhoofd waarin stond dat ze van de school was verbannen.

Advertisement

Een nieuwe gebeurtenis drijft de moeder tot wanhoop

Een nieuwe gebeurtenis drijft de moeder tot wanhoop

Freepik - Not the actual photo

Als gevolg van haar acties mocht ze niet meer in het schoolgebouw rondlopen: ze had alleen toegang tot beperkte ruimtes. De reden hiervoor was dat ze de cijfers van haar zoon had gewist en daarmee - volgens het schoolhoofd - een officieel en vertrouwelijk document had veranderd. De vrouw had ongelovig geantwoord dat ze niet inzag wat er vertrouwelijk was aan een vel papier dat voor iedereen zichtbaar was, maar ze kreeg er geen antwoord op. Ze wist niet dat het echte “drama” zich kort daarna zou afspelen.

Er stond een schooltoneelstuk op het programma waarvan haar zoon haar had gesmeekt deze niet te mogen missen en de vrouw had ervoor gezorgd de datum van het evenement te noteren en vrij te zijn op deze dag. Toen ze echter het schoolgebouw binnenkwam om naar de aula te gaan, werd ze geblokkeerd.

Het schoolhoofd en de adjunct-directeur hadden haar tegengehouden door uit te leggen dat ze niet verder mocht gaan dan de zaal waar het toneelstuk zou plaatsvinden. "Als u wilt kunnen we de voorstelling filmen en u de opname toesturen, maar meer dan dat kunnen we niet doen”, had de moeder te horen gekregen. De vrouw was daarom gedwongen om van de voorstelling van haar zoon af te zien, wat tranen en frustratie bij de jongen veroorzaakte.

Het commentaar van gebruikers op Reddit

"Deze school wordt gerund door onprofessionele mensen die zich schuldig maken aan ongepast gedrag. Ik denk dat ik mijn beide kinderen aan het eind van het jaar van de school zal halen", onthulde de moeder.

Forumgebruikers reageerden verontwaardigd op het incident: "Het is niet langer acceptabel om schaamte te gebruiken als middel om de kinderen een lesje te leren!", riep iemand uit, "Je moet de zaak aanpakken en hardere manieren gebruiken, aangezien vriendelijke manieren niet lijken te werken", suggereerde een ander. Wat vind jij?

Advertisement