Man in de metro besluit te improviseren als "klimmer": hij laat zichzelf zakken met een touw dat een zipline nabootst

Janine image
door Janine

18 Maart 2024

Man in de metro besluit te improviseren als "klimmer": hij laat zichzelf zakken met een touw dat een zipline nabootst
Advertisement

Het leven bestaat ook uit kleine momenten van waanzin, uit gematigde waanzin bedoelen we: een snufje excentriciteit en uitbundigheid kan ongetwijfeld smaak, kleur en vreugde geven door onuitwisbare herinneringen in de geest op te roepen. Wie heeft zich nog nooit beziggehouden met een bijzonder origineel gebaar, puur voor de lol, of beter nog, om iemand te laten lachen?

De mannelijke hoofdpersoon van dit verhaal maakte er niet veel problemen van toen hij besloot "het toneel te betreden". De reden waarom hij besloot een daad uit te voeren zoals die waarover we je gaan vertellen is nog niet duidelijk, maar één ding is zeker: de video waarin zijn "prestatie" wordt getoond, is meer dan 3 miljoen keer bekeken!

Advertisement

Een onverwacht persoon in de metro...

Velen geven de voorkeur aan het gebruik van het openbaar vervoer: er zijn mensen die daarvoor kiezen om redenen die verband houden met het milieu, mensen die een hekel hebben aan het stadsverkeer en mensen die wat geld willen besparen door kosten zoals benzine, verzekeringen enzovoort te vermijden. Het is echter bekend dat je in het openbaar vervoer allerlei soorten mensen kunt ontmoeten, zelfs de meest "fantasierijke" mensen.

Zoals de man die besloot de metro te nemen in Lyon, Frankrijk, gekleed alsof hij een rotswand wilde beklimmen. Zwart neopreenpak, enkele meters touw, karabijnhaken aan de riem, klimschoenen en natuurlijk een helm, want je weet nooit wat er in de metro kan gebeuren.

De passagiers waren natuurlijk verrast door de aanblik van de man en zijn kleren, maar het mooiste moest nog komen: het individu wilde zich niet alleen verkleed als klimmer laten zien, hij wilde ook zijn vaardigheden demonstreren!

Advertisement

Het filmpje van de man in actie

In de film zien we de klimmer op twee verschillende momenten van zijn prestatie: eerst wacht hij rustig af in de metrowagon, maar zijn manier om de tijd door te brengen en vooral om comfortabel te zijn terwijl hij dat doet, is absoluut uniek. Hij zit niet op een van de vele passagiersstoelen en hij houdt zich ook niet staande aan een van de leuningen, nee, hij hangt in de lucht.

Dankzij een van zijn touwen en een karabijnhaak heeft hij zich vastgemaakt aan het frame van de wagonconstructie en schommelt hij dus terwijl hij in de lucht is. Tientallen mensen omringen hem (zij houden zich normaal vast) en doen alsof ze de merkwaardige gebeurtenis voor hun ogen negeren. Maar dat is nog niet alles.

Het “spektakel” moet nog beginnen: de mysterieuze man installeert een kabelbaan, oftewel, hij plaatst een metalen kabel zodat hij naar beneden kan glijden en improviseert vervolgens een korte maar intense zipline. Hij laat dan los vanaf het hoogste punt waar hij een van zijn karabijnhaken heeft bevestigd en volgt snel de route dat hem naar het andere uiteinde brengt, waarbij hij met zijn rug over de grond scheert. Dit is wat mensen van zijn gebaar vinden.

Het commentaar van gebruikers op Instagram

“De typische woensdagavond van die werkloze vriend van je”, grapte de een, “Als ik dezelfde uitrusting had als hij, zou ik hetzelfde proberen te doen”, schreef een ander, “Met wat ik betaal voor het openbaar vervoer zou ik een soortgelijk spektakel verwachten”, grapte weer een ander.

Volgens de wet is het verboden om je te gedragen op een manier die gevaarlijk kan zijn voor jezelf en je omgeving, en het is ook verplicht om - waar mogelijk - altijd vrije ruimte te laten op het vervoermiddel zodat passagiers kunnen passeren.

Dergelijk gedrag, hoe grappig ook, is in strijd met de wet en kan worden bestraft met hoge boetes. Wat vind jij ervan?

Advertisement