Vader wanhopig door lage cijfers van wiskundetoets zoon nadat hij hem een jaar bijles had gegeven - BekijkDezeVideo.nl
x
Vader wanhopig door lage cijfers van…
Jongen gaat naar schoolfeest in jurk en jasje met glitters en vindt dat je moet zijn wie je wil zijn Man wordt boos om e-mails van collega's die snel antwoord willen terwijl hij op vakantie is

Vader wanhopig door lage cijfers van wiskundetoets zoon nadat hij hem een jaar bijles had gegeven

09 Juli 2022 • Door Skip
13.106
Advertisement

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen en vooral wanneer het over rapportcijfers en huiswerk gaat dan worden ouders soms best veeleisend. Wanneer de cijfers op het rapport dalen dan probeer je er vaak wat aan te doen doormiddel van bijles en andere vormen van ondersteuning om te voorkomen dat je kind het niet haalt. Een vader ging viraal door deze video. Hierin is te zien hoe teleurgesteld hij is met het extreem lage cijfer van zijn zoon. De crux is dat hij zelf een jaar lang elke avond ze best heeft gedaan om zijn zoon wiskunde te leren, maar dat zijn zoon niet het resultaat haalde waarop werd gehoopt.

via: Mirror

De video van deze vader in tranen werd gedeeld op een Chinees videoplatform en pas daarna hebben de lokale media doorgegeven wat er is gebeurd. Vader was heel erg ontevreden over de cijfers van zijn zoon en moest hij hem zelf helpen bij wiskunde. Dit moest zo omdat de Chinese overheid bijlesactiviteiten had verboden die te lucratief waren en te veel ontspoorden. Zijn teleurstelling is dus wel zichtbaar toen hij ontdekte dat zijn zoon een beschamend laag cijfer voor de laatste wiskundetoets kreeg: 6 van de 10 dus minder dan 10%.

In de video is te zien hoe de vader wanhopig huilt, een handdoek in zijn gezicht drukt om z'n gesnik te smoren en zijn tranen weg te vegen. Zijn vrouw die het opnam stond gemeen te grinniken terwijl hij zo gekweld werd. 

Aangezien de exacte toedracht van het verhaal niet bekend is ontstond er verdeeldheid onder gebruikers en speculeerden zij over meerdere scenario's op basis van uiteenlopende inschattingen. Sommige mensen steunden vader, die zo veel moeite had gedaan z;n zoon wiskunde te leren, mensen die meeleefden met de jongen en zeiden dat het lage cijfer halen een vorm van opstandig zijn betrof. Wat ook kan is dat vader hem niet goed onderwezen heeft in het uitwerken van berekeningen en problemen aangezien hij geen leraar is.

In ieder geval is de pijn die in deze video naar boven komt tragikomisch en reëel. Het is te hopen dat het sfeertje in het Oosten dat rondom de hoge druk op school en werkprestaties hangt in het Oosten de jongen niet belemmert in het halen van betere cijfers en dat zijn vader trots op hem kan blijven. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt