Professor is ervan overtuigd dat er niemand naar zijn les is gekomen, en realiseert zich dan de fout

Janine image
door Janine

23 Februari 2023

Professor is ervan overtuigd dat er niemand naar zijn les is gekomen, en realiseert zich dan de fout
Advertisement

Kiezen om te onderwijzen is bijna een missie en dat betekent niet alleen voorbereid zijn, maar ook begaafd zijn. Een hoogleraar is een soort gids die kennis verspreidt en studenten inspireert, zodat iedereen vervolgens de juiste weg voor de toekomst kan vinden. Vanuit het oogpunt van een jongere is het daarom belangrijk dat deze figuur aanwezig is en dat hij zijn beroep perfect weet uit te voeren; vanuit het oogpunt van de leraar is het in plaats daarvan leuk om zoveel studenten voor hem te zien en te weten dat iemands werk wordt gewaardeerd en gevolgd. Daarom is het zien van de klas - vooral de universiteit - vol met studenten een van de grootste voldoeningen die iemand kan hebben, maar wat als dit niet gebeurt?

Het is de situatie waarin de hoofdrolspeler van dit verhaal zich bevond, we vertellen je wat meer over hem.

via josephmullins/Twitter

Advertisement
Takkk/Wikimedia - Not the actual photo

Takkk/Wikimedia - Not the actual photo

Joseph Mullins is een Amerikaanse professor die het hele web vermaakte met een bericht op zijn Twitter-account. De man, ontevreden over een recente ervaring met zijn studenten, besloot het moment te delen met sociale gebruikers, maar hij schreef, samen met zijn gedachten, ook iets anders.

De leraar was zoals gewoonlijk naar het klaslokaal gegaan om zijn les te geven, toen hij besefte dat geen van zijn studenten zou komen opdagen. Ze leken allemaal de afspraak te hebben "gemist" en besloten niet te gaan. Dus Mullins wachtte even en stuurde toen een e-mail naar zijn groep studenten, waarin hij schreef dat hij helemaal alleen in de klas zat, dat hij nog 5 minuten zou wachten en dan zou vertrekken.

Advertisement
Karen Thibaut/Wikimedia - Not the actual photo

Karen Thibaut/Wikimedia - Not the actual photo

"Vandaag kwam er niemand opdagen voor mijn les van 8:15 - schreef de professor op zijn Twitter-account - Zittend in de lege klas, stuur ik ze een e-mail, in een poging mijn gekwetste gevoelens te maskeren. 2 minuten later krijg ik een reactie: “Professor, we denken dat u in de verkeerde klas zit”. Ik kan wel door de grond zakken”.

Blijkbaar waren het dus niet zijn leerlingen die de les waren vergeten, maar hij die in het verkeerde klaslokaal was. De juiste was een verdieping hoger, maar de docent had de fout helemaal niet door, wat voor grote hilariteit zorgde. Er waren veel reacties op de post en veel andere leraren vertelden over soortgelijke en even amusante ervaringen.

Laten we hopen dat hij de volgende keer wat beter op zal letten, en de jongeren niet te "verwijten" voor hun vermeende afwezigheid. Ben je ooit op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats geweest, maar besefte je het niet?

Advertisement