"Doe uw koptelefoon uit als u tegen me praat": politieagent merkt niet dat de bestuurder een gehoorapparaat heeft

Janine image
door Janine

30 April 2022

"Doe uw koptelefoon uit als u tegen me praat": politieagent merkt niet dat de bestuurder een gehoorapparaat heeft
Advertisement

Het kan van tijd tot tijd gebeuren dat je door de verkeerspolitie wordt aangehouden voor een controle of omdat je wordt betrapt op het plegen van een overtreding. Een gebruiker beschreef een bijzondere episode op Reddit, waarin hij werd aangehouden door een zelfingenomen politieagent die een echt belangrijk detail niet eens had opgemerkt. De man werd zonder aanwijsbare reden gestopt, aangezien hij het vorige "stop"-bord perfect had gerespecteerd, maar hij verzette zich natuurlijk niet en zette de auto aan de kant. Hier begon hij met de politieagent te praten, waarbij hij ervoor zorgde de dashcam van de auto op hem te richten en vervolgens ook de politieagent vast te leggen. De volgende scène was op zijn zachtst gezegd hilarisch.

via Reddit

Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

De chauffeur draaide het raampje omlaag zodra de agent zijn auto naderde: "Hallo, wat is er aan de hand, agent?" Het gesprek ging toen als volgt verder: "De agent kijkt me aan alsof hij naar een stuk kauwgom kijkt dat aan de onderkant van zijn schoen zit. Hij vertelt me: ‘Je bent niet helemaal gestopt bij het stopbord'. Ik stel een van mijn gehoorapparaten bij (ik heb een deel van mijn gehoor verloren omdat ik vroeger een muzikant op tournee was) en voordat ik hem kon antwoorden, beveelt hij resoluut: "Meneer, doe uw oortelefoon uit als ik met u praat!”.

Op dat moment gehoorzaamde de chauffeur: hij deed zijn "oortelefoon", wat niets meer was dan zijn gehoorapparaat, uit en bleef de politieagent aanstaren zonder hem daadwerkelijk te kunnen horen. Bovendien droegen ze allebei beschermende maskers, dus het was onmogelijk om zelfs maar te proberen lip te lezen. De chauffeur begon toen tegen hem te praten in gebarentaal: "Ik ben doof en ik begrijp niet wat je net zei. Kun je alsjeblieft in ASL (American Sign Language) communiceren." Daarna wijst de agent naar de hoortoestellen die hem eerder Apple-koptelefoons leken, en gebaart naar de chauffeur om ze weer in te doen, zich ervan bewust dat hij zojuist een blunder had gemaakt.

 

Advertisement
Rawpixel / Not the actual photo

Rawpixel / Not the actual photo

Na enkele ogenblikken merkt de agent ook dat de dashcam van de auto op de bestuurder en deels ook op hem gericht is: de scène van zijn blunder was vastgelegd. Zonder er ook maar bij na te denken, gebaart de politieagent de chauffeur om te vertrekken: op magische wijze was er geen probleem meer!

Onnodig te zeggen dat de bestuurder met de snelheid van het licht vertrok (toegestaan!), niet in staat om de glimlach te verwijderen van iemand die weet dat hij gelijk had!

Advertisement