Twee moeders baren elkaars kinderen: “zo zullen ze aan elkaar gehecht raken”.

Janine image
door Janine

18 Maart 2024

Twee moeders baren elkaars kinderen: “zo zullen ze aan elkaar gehecht raken”.
Advertisement

Een kind krijgen is een van de grootste vreugden, dat kunnen we niet ontkennen. Er zijn mensen die het op natuurlijke wijze voor elkaar krijgen en anderen die, om verschillende redenen, de juiste manier moeten vinden om het met behulp van de wetenschap te doen. Twee moeders in het Verenigd Koninkrijk hebben een innovatief en nooit eerder geprobeerd proces toegepast dat hen tot ware pioniers heeft gemaakt. 

Laten we eens in detail kijken waar het om gaat.

Advertisement

De een droeg het kind van de ander

De een droeg het kind van de ander

@twomumstwobuns/Instagram

Emily Patrick en Kerry Osborn zijn twee moeders die bij het grote publiek bekend zijn geworden omdat ze elkaars baby hebben gebaard. Hoe was dit mogelijk? Dankzij in-vitrofertilisatie, een praktijk die al langer bestaat, maar hun geval was speciaal.

De twee vrouwen waren al zeven jaar samen en wilden niets liever dan hun liefdesrelatie bekronen met de geboorte van een kind, maar hoe konden ze dat doen als ze allebei de wens hadden om moeder te worden? De geneeskunde kwam hen te hulp en gaf niet alleen de voorkeur aan in-vitrofertilisatie, maar zelfs aan gelijktijdige en wederzijdse bevruchting, het eerste geval dat in het land werd uitgevoerd. 

Advertisement

Wederzijdse en simultane in-vitrofertilisatie: wat is het?

Wederzijdse en simultane in-vitrofertilisatie: wat is het?

@twomumstwobuns/Instagram

Bij dit type procedure wordt niet alleen een donor gekozen voor de bevruchting, maar worden ook embryo's uitgewisseld. Na de bevruchting werd Emily's embryo bij Kerry geïmplanteerd en omgekeerd. Op deze manier zou ieder het kind van de ander dragen en zou de familieband sterker worden. 

In een hetero stel zijn beide ouders betrokken, wij wilden dat ook", zeiden ze in verschillende interviews. "We wilden fysiek en moreel verbonden zijn met beide kinderen, dus vonden we deze truc. 

De twee vrouwen kozen vervolgens dezelfde donor en voerden de uitwisseling uit. Een proces dat hen maar liefst 25.000 pond kostte, niets vergeleken met het geluk dat ze voelden toen de kleintjes werden geboren.

De dubbele geboorte

De dubbele geboorte

@twomumstwobuns/Instagram

Het enige verschil in de twee zwangerschappen was het tijdstip. Een van de twee vrouwen beviel eerder dan de andere en de twee kinderen, allebei jongetjes, werden ongeveer 10 weken na elkaar geboren. Elvis werd begin januari geboren uit mama Emily en Ezra in maart uit mama Kerry. Een bijna-tweeling die de trekken van hun respectievelijke moeders hebben, maar gedragen werden door de ander. Tegelijkertijd bevallen is ook een manier om elkaar bij te staan”, bekende ze, "zodat we allebei een extra paar handen hebben.

Een ongelooflijke bijzonderheid die niet alleen mooi is voor de geboorte zelf, maar ook omdat het getuigt van hoe ver de geneeskunde is gevorderd. Op deze manier hebben de twee baby's dezelfde vader en zijn ze praktisch aan beide moeders gehecht. Een prachtige uitwisseling die vreugde heeft gebracht aan het stel en hoop aan degenen die, net als zij, van niets anders dromen dan het delen in het geluk van een kind.

Advertisement