Meisje ontmoet haar vriendje: de reactie van het kleine meisje mag je niet missen

Janine image
door Janine

07 Mei 2024

Advertisement

Hoe mooi is de liefde. Het is het sterkste gevoel dat er is, het gevoel dat de wereld beweegt, dat mensen bezielt, dat de toekomst van ieder van ons bevordert. Het is iets ongelooflijk diepgaands, waar we niet zonder zouden kunnen. Op duizend manieren uitgedrukt is liefde niet alleen dat wat binnen een paar ontstaat, maar ook tussen vrienden, familieleden, klasgenoten en iedereen gedurende zijn hele bestaan, min of meer blijvend,​​vergezelt.

Advertisement

Liefde: wat een heerlijk gevoel

@almostindianwife/Instagram

We zijn gewend te denken dat dit gevoel een voorrecht is van volwassenen of jongeren die deze wereld betreden, maar dat is helemaal niet het geval. Liefde geeft ons zoveel en we zouden niet zonder kunnen in ons leven. Het manifesteert zich tegenover de ouders, tegenover de kinderen, tegenover de partner, maar ook onder klasgenoten, tegenover een neefje of nichtje, of in vele andere relaties. Alles, elke relatie, elk contact kan meer of minder liefde bevatten, dit wordt de drijvende kracht, en de reden voor veel van onze daden. En je hoeft geen “bepaalde leeftijd” te hebben om het te kunnen ervaren, want deze ervaring kun je al vanaf zeer jonge leeftijd beleven en niet alleen met je familieleden.

Vaak gebeurt het dat we sprakeloos zijn door de houding van de kleintjes. Ze zijn spontaan, ze weten ons te verbazen en te betoveren, en op een pure manier en zonder problemen hun gevoelens te uiten. Hun uitingen worden een manier om emotioneel te raken en te herontdekken wat de volwassenheid ons in veel gevallen doet vergeten.

Advertisement

Twee kinderen en een grote emotie...

@almostindianwife/Instagram

De twee hoofdrolspelers in deze video zijn twee kleine getuigen van wat zojuist is gezegd. De twee zijn op zeer jonge leeftijd verliefd en zien elkaar, zoals het onderschrift aangeeft, na een tijdje weer en de emotie is ongeëvenaard. Bovenal kan het meisje, Emmy, dat uit de auto van haar ouders stapt, haar vreugde niet bedwingen om weer in het gezelschap van haar geliefde te zijn. Het is waar dat ze zich nog niet bewust zijn van dit gevoel, maar hoe mooi is het om naar dit kleine meisje te kijken en diep geraakt te worden door haar glimlach, haar ogen vol liefde en het pure geluk om voor het jongetje te staan.

In de korte momenten die zijn gefilmd, stapt Emmy uit de auto en laat een oogverblindende glimlach zien, in een poging de vreugde die ze voelt op de een of andere manier onder controle te houden. Er wordt een deels ingetogen groet aan haar vriendje gericht, voordat hij haar na enige aarzeling bij de hand neemt. Een prachtig tafereel dat ons eraan herinnert hoe belangrijk het is om contact te hebben met anderen.

Smelten tegenover zulke tedere gevoelens

Emmy's prachtige glimlach, een moment van aarzeling en vervolgens gingen de twee kinderen hand in hand, naar we aannemen, op pad voor een leuke wandeling. Ze ontmoetten elkaar weer, ze keken elkaar in de ogen en met die uitdrukking vertelden ze elkaar met gebaren hoe moeilijk het was geweest om van elkaar gescheiden te zijn.

Hoe kun je niet smelten bij zo’n video, hoe kun je geen sterke gevoelens en emoties voelen, hoe kun je geen vlinders in je hart en buik voelen, en hoe kun je niet met hen meelachen vanwege het geluk dat je voelde. Het zou mooi zijn als de puurheid en spontaniteit waarmee ze naar elkaar kijken en elkaars hand vasthouden hun leven nooit meer zal verlaten. Ervaringen, problemen en dagelijkse haast doen ons vergeten dat elke relatie kan lijken op die van deze kinderen. De sprankeling in hun ogen mag ons nooit verlaten, maar we weten dat dit niet gemakkelijk is, en terecht. Soortgelijke beelden kunnen echter niet anders dan bij ons volwassenen de schoonheid doen ontwaken die verband houdt met liefde.

We hopen en wensen deze twee kinderen alleen maar dat de vreugde en zachtheid waarmee ze naar elkaar keken en waarmee hij haar hand vastpakte, nog lang zo mag blijven en ook hun toekomstige relaties kan kenmerken. En wie weet blijft dit jonge en pure gevoel nog vele jaren voortduren. Wij wensen hen dat uit de grond van ons hart.

Advertisement