Sinds haar geboorte heeft ze een plukje haar midden op haar voorhoofd: “ik laat me niet intimideren door opmerkingen”

Janine image
door Janine

28 Maart 2024

Sinds haar geboorte heeft ze een plukje haar midden op haar voorhoofd: “ik laat me niet intimideren door opmerkingen”
Advertisement

Ieder van ons wordt gekenmerkt door verschillende onderscheidende eigenschappen. De kleur van de ogen, het haar, de vorm van het gezicht, het lichaam en vele andere details die ons uniek en bijzonder maken. Het zijn eigenaardigheden die een persoon onderscheiden en hem herkenbaar maken tussen vele anderen. Het zijn details die de aandacht trekken, gevoelens opwekken en waar we niet zonder kunnen.

Naast de bijzonderheden die we zojuist hebben genoemd, zijn er mannen en vrouwen die nog unieker zijn dankzij de zeldzame aspecten die hen kenmerken. Dit is het geval van de jonge vrouw waarover we je gaan vertellen.

Laten we deze jonge vrouw leren kennen

Laten we deze jonge vrouw leren kennen

@rada.viic/Instagram

Ze is een model van Servische afkomst en woont sinds haar kindertijd in Oslo, in Noorwegen. Haar naam is Rada en haar schoonheid blijft zeker niet onopgemerkt, maar dat is niet het enige dat haar "speciaal" maakt. Als we goed kijken naar de foto's waarop ze wordt afgebeeld, beseffen we meteen dat haar gezicht een detail bevat dat opvalt. Een haarlok onderscheidt zich van de andere. Het is zijn positie die de aandacht van mensen trekt.

Het plukje in kwestie bevindt zich in feite niet naast het haar, maar in het midden van het voorhoofd. Een detail dat niet veel mensen zien, maar dat onze hoofdpersoon beslist uniek maakt.

Waar hangt dat detail van af?

Advertisement

Waar hangt dat detail van af?

Waar hangt dat detail van af?

@rada.viic/Instagram

De jonge Rada publiceert verschillende foto's en video's van zichzelf op sociale media, en het is niet ongebruikelijk om inhoud te vinden waarin ze precies naar deze eigenaardigheid van haar verwijst. Het plukje haar midden op haar voorhoofd is ongetwijfeld haar beste onderscheidende kenmerk, maar hoe is het ontstaan?

De vrouw zei dat ze het altijd heeft gehad, sinds ze klein was, en dat ze het altijd als een moedervlek heeft bestempeld. Je zou kunnen denken dat het haar een moedervlek verbergt, maar dit is niet het geval en het zit van nature op die specifieke plek. En als er aan de ene kant mensen zijn die haar juist om dat kenmerk waarderen, agenten die haar inhuren voor fotoshoots en veel gebruikers die haar complimenteren met haar schoonheid, dan zijn er anderen die hun afkeurende mening niet verbergen.

Zelf zei ze dat ze veel kritiek krijgt op dat kenmerk, dat mensen aanraden het plukje te verwijderen, maar Rada deelt deze mening niet.

Negatieve opmerkingen van mensen

Negatieve opmerkingen van mensen

@rada.viic/Instagram

Het komt niet zelden en in verschillende contexten voor dat sommige fysieke kenmerken het voorwendsel vormen voor kritiek, negatieve opmerkingen, pesterijen jegens de "ongelukkige persoon", en het is precies tegen deze houding dat de jonge vrouw inging. Het is niet gezegd dat schoonheid, en om gewaardeerd te worden, noodzakelijkerwijs precieze maatstaven moet respecteren. Het zien van een persoon met een plukje lang haar midden op het voorhoofd komt niet elke dag voor, maar op basis waarvan kunnen we zeggen dat hij of zij “lelijk” is, in tegenstelling tot een vrij en glad voorhoofd? Wie bepaalt dit en waarom?

Rada vond deze gedachte onjuist en bekende dat ze veel kritische berichten ontvangt, maar ook dat ze niet van plan is dat onderscheidende kenmerk van haar weg te halen. Is ze geboren met een moedervlek op haar voorhoofd? Dat is waar het zal blijven. Zelfliefde en zelfbevestiging betekenen ook deze uitingen van eigenwaarde. De opmerkingen van mensen, wat ze voor negatiefs denken, wat ze misschien schrijven, zijn niet de absolute waarheid. Een goed gevoel over jezelf is het allerbelangrijkste, en het lijkt erop dat deze jonge vrouw haar evenwicht heeft gevonden en in perfecte harmonie is met haar bijzonderheid. De gedachten van anderen doen er niet toe.

Een mooie boodschap van zelfwaardering

Door een simpele bijzonderheid en de reactie van de vrouw die er de eigenaar van is, hebben we een mooie les geleerd over hoe belangrijk het is om anderen niet op hun uiterlijk te beoordelen, en om iedereen de vrijheid te geven om te zijn zoals hij of zij wil. Maar bovenal is het het gevoel van eigenwaarde dat in dit geval de overhand heeft. Niets kan Rada's gedachten veranderen over wie ze is, en terecht.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement