“Ik mag niet naar de kerk omdat ik te veel tatoeages heb”: voor deze moeder is het een onrechtvaardigheid

Janine image
door Janine

10 April 2024

Advertisement

Tatoeages zijn kleine of grote kunstwerken en de professionals in deze sector zijn kunstenaars die erin slagen prachtige ontwerpen op het lichaam van mensen te maken. In de loop der jaren zijn ze steeds meer in de mode geraakt en veel mannen en vrouwen besluiten er minstens één te nemen. Er zijn ook mensen die zichzelf echte toegewijden noemen en stap voor stap hun hele huid bedekken met tekeningen. 

Dat is precies wat een vrouw heeft gedaan, die de meest getatoeëerde moeder van het Verenigd Koninkrijk is geworden. Laten we haar leren kennen!

Advertisement

Waarom laten mensen tatoeages zetten?

Melissa Sloan/Facebook

Waarom laten mensen tatoeages zetten? Er zijn veel redenen waarom iemand zo'n beslissing neemt. Aan de ene kant is er de eenvoudige bewondering voor deze kunstvorm en het verlangen om je lichaam te “versieren” door het uniek te maken met speciaal gemaakte ontwerpen, aan de andere kant zijn er nog dieperliggende redenen. Een tatoeage wordt gezet om iemand te herdenken die er niet meer is, om iemand van wie je houdt belangrijk te maken - misschien door de naam van een partner of kind te tatoeëren - om een speciaal moment met een vriend te delen, of zelfs om een relatie te bezegelen. Natuurlijk zou het een understatement zijn om te zeggen dat alleen de zojuist genoemde de redenen zijn, er zijn nog veel meer redenen die verband houden met individuele en persoonlijke ervaringen. 

Melissa Sloan is bijvoorbeeld een enorme fan van body art en kan niet zonder - en waarom zou ze ook, zouden we zeggen. Ze is 46 jaar oud, moeder van zeven kinderen en heeft besloten om haar lichaam, vooral haar gezicht, te kleuren met unieke tatoeages. Ze liet haar eerste tattoo zetten toen ze 20 was en is sindsdien niet meer gestopt. "Ik kan niet zonder - bekent ze - Ik heb een heel speciale band met tatoeages en ik laat er soms wel drie nieuwe in een week zetten”. 

Maar deze passie heeft haar in de problemen gebracht en in veel omstandigheden.

Advertisement

In de loop der jaren zijn er veel vervelende incidenten met haar gebeurd

Melissa Sloan/Facebook

Melissa is niet onbekend bij het grote publiek vanwege deze eigenschap en heeft bij verschillende gelegenheden gesproken over hoe haar passie een groot probleem is geweest in het dagelijks leven. Er zijn mensen die haar met argusogen bekijken omdat ze geïntimideerd zijn door haar uiterlijk en het vinden van werk is niet bepaald gemakkelijk. Elke keer als ze op sollicitatiegesprek gaat, wordt er op haar neergekeken en het is niet makkelijk voor haar om daadwerkelijk aangenomen te worden voor een baan, ondanks dat ze competent is. 

Het laatste vervelende incident in verband met haar uiterlijk vond echter plaats in de kerk bij haar in de buurt. Sinds haar partner ziek is, zegt de vrouw dat ze erg gelovig is geworden en geen kans voorbij laat gaan om naar de kerk te gaan en deel te nemen aan de liturgische zang. Het is jammer dat ze zelfs in die context in het middelpunt van de belangstelling staat vanwege de tekeningen op haar lichaam.

Zelfs in de kerk was ze niet welkom

De tatoeages trokken de aandacht van de aanwezigen in de kerk, zoals ze vertelde, en ook haar stem. Blijkbaar vroeg de priester, geërgerd door haar veel te luide toon, haar het huis van de Heer te verlaten, te midden van sarcastisch gegiechel van de mensen die naar haar keken. “Ik zong te hard - vertelde de vrouw aan de DailyStar - dus zeiden ze dat ik weg moest gaan. De kerk zou haar deuren voor iedereen moeten openen, en niet oordelen. Ze stuurden me weg vanwege mijn stem en ook vanwege mijn tatoeages, ik kon en kan het niet geloven”. 

De deuren van een gebedshuis werden dus gesloten, terwijl ze juist het tegenovergestelde verwachtte - en niet alleen zij. Maar is het eerlijk dat iemand buitenspel wordt gezet in de maatschappij alleen omdat hij of zij veel tatoeages op zijn of haar lichaam en gezicht heeft? 

Wat vind jij?

Advertisement