Het dochtertje vraagt haar vader “om mee te spelen”, de dialoog tussen de twee is ontroerend

Janine image
door Janine

24 Maart 2024

Het dochtertje vraagt haar vader “om mee te spelen”, de dialoog tussen de twee is ontroerend
Advertisement

Wat definieert het vaderschap? Is het voldoende om een kind te hebben om jezelf als vader te beschouwen? Niet echt. Een vader is een persoon die in staat is om als gids te fungeren, om te steunen en te ondersteunen bij elke behoefte en bij elke moeilijkheid. Het sleutelwoord is “aanwezigheid”, want er bestaat geen handleiding die uitlegt wat en wanneer je dat moet doen: de magische formule om geluk te schenken hoort niet bij deze wereld. Maar aanwezigheid wel.

Dat is echt, voelbaar, je kunt het met je handen aanraken, letterlijk als je wilt. De hoofdpersoon van dit verhaal is klaar om dat te bewijzen: hier is een vader die die naam waardig is.

Vader zijn: geen gemakkelijke taak

Vader zijn: geen gemakkelijke taak

@lalabubaby/Instagram

Het is te gemakkelijk om een kind voor de tv te zetten, een elektronisch apparaat in zijn handen te geven en te wachten tot het tijd is voor een dutje. Het overladen met speelgoed is ook geen aan te raden alternatief dat de taken van een goede ouder kan vervangen. 

De vader in dit verhaal, een influencer, wijdt zich aan zijn gezin en in dit verhaal zien we hem worstelen met zijn kleine meid. Geen gemakkelijke taak voor een man: wat moet je doen als je smaken en interesses cultiveert die totaal tegengesteld zijn aan die van je dochtertje? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig.

Je past je aan. Uit liefde word je, al is het maar voor een paar minuten, het speelkameraadje van je kleine meid, je vindt poppen leuk en het drinken van denkbeeldige thee is het lekkerste wat er is. Maar wat deed deze vader om zijn kleine meisje blij te maken?

Advertisement

Het filmpje van de vader die met zijn kleine meisje speelt

@lalabubaby/Instagram

Hij liet haar voor hem zorgen, nou ja, niet voor hem: het zou juister zijn om te zeggen zijn nagels... het meisje wilde zich improviseren tot een schoonheidsspecialiste, een manicure, en haar papa moest een klant zijn die zeer geïnteresseerd was in het hebben van enkele onmiskenbaar opvallende nepnagels.

In het filmpje, gefilmd door de vriendin van de man, zien we de vader met alle 10 vingers van zijn handen gewikkeld in doorzichtig plakband, en wat gekleurd plastic op de vingers: het meisje heeft lange rietjes vastgeplakt alsof ze een verlengstuk zijn van de nagels van haar papa. En dat is nog niet alles.

Zodra de “nepnagels” zijn aangebracht, wil het kleine meisje er ook nagellak op doen en haar vader kan niet anders dan meespelen. Het grappigste van de hele scène is de dialoog tussen de twee: “Hé, mijn nagel is eraf gevallen, volgens mij heb je het niet goed gedaan”, begint de vader, "Het is niet mijn schuld! Jij bent degene die niet weet hoe je ermee om moet gaan", merkt het kleine meisje op. "Je moet beter voor jezelf zorgen", vervolgt het meisje. "Ik doe mijn best, meisje”, zegt de vader haar met een vleugje vermoeidheid, "Probeer je best te doen: dat is het enige dat telt", zegt het meisje. En dat is precies zo.

Het maakt niet uit of je in elke situatie altijd het juiste woord zegt of de perfecte handeling verricht, het beste geschenk dat je een kind kunt geven is hem of haar je tijd, je aandacht geven. En ook al faal je soms in je doel om uw kinderen gelukkig te maken, in werkelijkheid zul je je best gedaan hebben.

Advertisement