Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn: dit meisje demonstreert het in een hilarische video

Janine image
door Janine

31 Maart 2024

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn: dit meisje demonstreert het in een hilarische video
Advertisement

Kinderen zijn uniek en weten met heel eenvoudige gebaren een glimlach op je gezicht te toveren zoals niemand anders dat kan. De spontaniteit, puurheid en schoonheid waarmee ze bepaalde handelingen uitvoeren is zo mooi dat het ons sprakeloos achterlaat, maar ook een lach en een glimlach in ons opwekt. Net zoals gebeurde met de video waarover we je willen vertellen. 

Advertisement

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn...

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn...

@danielawould/Instagram

We horen wel eens zeggen dat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn. Een overweging die in veel verschillende situaties kan worden toegepast om de voorzichtigheid aan te geven die men in acht moet nemen bij het uitvoeren van een handeling of, misschien, het nemen van een beslissing. In veel gevallen is het niet wat men doet, maar volgt men zijn instinct, handelt men impulsief en loopt men het risico een fout te maken. Het is niet gezegd dat een fout altijd om de hoek ligt, maar het zou ook verstandig zijn om even na te denken over de gevolgen voordat je iets doet. En dat is waarschijnlijk wat er door het hoofd ging van het meisje waar we het over willen hebben. 

De jonge hoofdpersoon van het verhaal verscheen in een korte video op Instagram, een paar momenten die van haar een ster maakten. Maar waarom?

Advertisement

"Hé stoepje, ik ben niet bang voor je"

"Hé stoepje, ik ben niet bang voor je"

@danielawould/Instagram

Op de beelden zie je het kleine meisje rustig in gezelschap lopen. Op een gegeven moment, vlakbij een scheur en een klein niveauverschil van de stoep, stopt ze en blijft roerloos staan. Ze zag iets waardoor ze oplette: wat? De barst, het niveauverschil, kleine verhogingen op het cement of wat het ook was. Misschien dacht ze: "Hé, deze stoep is echt hoog", en besloot ze te stoppen.

De intense, gefixeerde en nadenkende blik was een symptoom dat er iets door zijn hoofd flitste. De stoep was verraderlijk en er moest een manier worden gevonden om het obstakel te overwinnen zonder gewond te raken. Hoe? Het kleine meisje dacht even na en besloot toen op de grond te hurken, haar handen te plaatsen en stap voor stap over de trede te klimmen. Alleen door dat te doen zou ze het ergste hebben vermeden en als overwinnaar uit de uitdaging zijn gekomen. Nadat ze de moeilijkheid had overwonnen, stond ze weer op en vervolgde met een triomfantelijke blik haar ontspannende wandeling.

Een werkelijk komische scène die het internet verrukte en vermaakte.

Sommigen waardeerden de beslissing van het kleine meisje

Veel mensen genoten van het filmpje en lieten een reactie achter waarin lof voor de oplettendheid en schattigheid van het kleine meisje de boventoon voerde. “Haar perceptie is compleet anders dan die van een volwassene”, schreef een gebruiker, “voor haar was dat echt een muur om overheen te klimmen. Ik hou van haar voorzichtigheid”. Weer een ander schreef: “die stoep zou haar dag niet hebben verpest. Ze heeft alles van het leven begrepen, je kunt maar beter voorzichtig zijn”.

En we zijn het eens met deze reacties over de “heldhaftige” daden van het kind. Onbewogen blijven bij dit tafereel is bijna onmogelijk, maar het is zeker de beste manier om weer een goed humeur te krijgen en jezelf een glimlach te bezorgen gedurende de dag, vind je ook niet? 

Advertisement