Ze organiseert een etentje thuis, maar wil er geen kinderen bij: "een vriendin was beledigd door het verbod, heb ik er verkeerd aan gedaan?”

Janine image
door Janine

02 April 2024

Ze organiseert een etentje thuis, maar wil er geen kinderen bij: "een vriendin was beledigd door het verbod, heb ik er verkeerd aan gedaan?”
Advertisement

Het geven van precieze regels aan gasten is een voorrecht van elke huiseigenaar. Het is algemeen bekend dat wanneer je wordt uitgenodigd, je de regels van goede manieren moet respecteren wanneer je het huis van iemand anders betreedt, dat je moet oppassen dat je niets beschadigt, de ruimte moet respecteren en toestemming moet vragen om iets te doen, tenzij de gast al aanwijzingen heeft gegeven.

Wat gebeurt er als deze voorschriften niet worden opgevolgd? Dan ontstaan er ruzies, net als in dit geval.

Advertisement

Vriendschapsrelaties

Vriendschapsrelaties

Anastasia Shuraeva/Pexels

Avondjes organiseren met vrienden is leuk, en er zijn mensen die graag hun huis ter beschikking stellen. Misschien vraag je om eten mee te nemen zodat je niet alles zelf hoeft te doen, of verdeel je het menu onder de verschillende gasten, zodat iedereen wat gerechten kan meebrengen. Als openhartigheid en oprechtheid de basis van relaties vormen, zou er geen enkel probleem moeten zijn, maar dit is niet altijd het geval.

In het verhaal in kwestie deelde een vrouw haar ervaring met de groep vrienden waarmee ze omging, in een poging te begrijpen of het haar houding was die verkeerd was of niet. "Mijn vriendengroep is verdeeld over een kwestie. We zijn met z'n zessen, we kennen elkaar al sinds we op het lyceum zaten en we zien elkaar zo nu en dan, elk vergezeld door een partner - begon de vrouw - We zijn ongeveer 25 jaar oud en slechts één van ons, Jessica, heeft twee kinderen en is een alleenstaande moeder. Omdat we op het platteland wonen, is het niet eenvoudig om een ​​plek te vinden om elkaar te ontmoeten, daarom vind ik het niet erg om mijn huis als ontmoetingsplaats te gebruiken. Anderen kunnen dat om verschillende redenen niet, dus ik doe het graag, ik heb maar één regel: ik wil geen kinderen in huis”.

Advertisement

Geen kinderen in huis

Geen kinderen in huis

ELEVATE/Pexels

Een keuze en een verzoek dat haar duidelijk in conflict bracht met de enige moeder in de groep, die zich buitengesloten voelde. Onze hoofdpersoon legde echter uit dat ze niet alleen de kinderen niet wilde, maar ook haar hond niet, dus om problemen te voorkomen wilde ze liever niet dat ze het huis binnenkwamen. Hoe reageerden de anderen? De groep was verdeeld tussen degenen die het met de vrouw eens waren en degenen die vonden dat ze een uitzondering op de regel kon maken. 

“Toen we de laatste bijeenkomst organiseerden, vroeg Jessica me of ze ze mee mocht nemen, maar ik zei categorisch nee", schreef de schrijfster van het bericht: "De vorige keer had ze ze zonder mijn toestemming meegenomen en niet alleen had ze geprobeerd om ze bij de anderen achter te laten om zelf een beetje te ontspannen, maar een van hen had ze op mijn bank laten zitten, waardoor deze vuil werd en ik gedwongen werd om hem op mijn kosten te verschonen, omdat ze op geen enkele manier aanbood om de schade te herstellen. 

Een ongemakkelijke kwestie dus, die voor spanning zorgde en haar ertoe bracht om advies te vragen.

Wie heeft er gelijk?

Wie heeft er gelijk?

Andrea Piacquadio/Pexels

Gebruikers lazen het bericht compleet met updates, evalueerden het verhaal en de meesten kwamen op het punt dat het probleem niet zozeer de kinderen waren, maar eerder de niet-bestaande vriendschap tussen de twee vrouwen. Het huis was eigendom van de vrouw, dus haar regels moesten zonder enige twijfel worden gerespecteerd, maar dat gebeurde niet. Zij en Jessica konden niet met elkaar overweg en ze mocht Jessica zelfs niet. Waarom zou je blijven doen alsof en een zogenaamde vriendschap voortzetten?

“Regels zijn prima” - schreef iemand - maar als ik echt bevriend zou zijn met iemand in nood die het zich niet kan veroorloven om een oppas te betalen om met mij te zijn, zou ik een manier vinden om diegene te helpen, gewoon omwille van de tijd die we samen doorbrengen’”- een overweging die je aan het denken zet.

Het gevoel en de band van vriendschap zijn in feite juist gebaseerd op wederzijds respect, op de steun die beide partijen bij elkaar kunnen vinden en op het delen van goede en slechte dingen. In dit geval leken deze elementen te ontbreken, dus het probleem ging verder dan alleen maar gastvrijheid. Volgens gebruikers had de vrouw dus andere overwegingen moeten maken, ook met betrekking tot het omgaan met de onverwachte gebeurtenis waarbij haar dure bank betrokken was, in plaats van zich alleen maar op de kinderen te focussen, een detail dat gezien al het andere volkomen irrelevant is. Wat vind jij van deze situatie?

 

Advertisement