"Een vriendje van mijn zoon heeft zijn nieuwe speelgoed stukgemaakt: ik ben heel boos, maar ik weet niet wat ik moet doen"

Janine image
door Janine

11 April 2024

"Een vriendje van mijn zoon heeft zijn nieuwe speelgoed stukgemaakt: ik ben heel boos, maar ik weet niet wat ik moet doen"
Advertisement

Als je een of meer kinderen hebt, denk je er af en toe aan om speelmiddagen te organiseren om uitwisseling te creëren en de vriendschap tussen je kinderen te versterken. Daarom nodig je, niet alleen op verjaardagen of andere speciale dagen, vriendjes en vriendinnetjes bij je thuis uit om ze te vermaken. Het spreekt voor zich dat er minstens één volwassene aanwezig is om toezicht te houden, vooral als ze nog klein zijn en als er meerdere kinderen zijn.

Maar de vraag is: als tijdens een van deze speeldagen een van de kinderen kattenkwaad uithaalt, wat doe je dan? Dit is het probleem waarin de moeder, die centraal staat in dit verhaal, zich bevond.

Advertisement

Het verhaal van de moeder

Het verhaal van de moeder

Kampus Production/Pexels

Het verhaal in kwestie werd verteld door een moeder op Mumsnet in een post waarin ze haar spijt, woede en verdriet uitte over de actie van een vriendje van haar kinderen. De vrouw heeft twee kinderen van 5 en 8 jaar voor wie ze thuis een spelletjesmiddag organiseerde, waarbij ze vriendjes uitnodigde en de tuin ter beschikking stelde. Ze zou toezicht houden op het evenement zodat de kinderen veilig zouden zijn. Tijdens deze middag deed zich een onaangenaam incident voor.

"Mijn 8-jarige zoon had een cadeautje gekregen en dat was een zeldzaam moment, want ik heb niet veel geld en kan het me niet veroorloven om steeds nieuw speelgoed te kopen”, begon de auteur van het bericht. "Nadat we het gekocht hadden, gingen we naar huis omdat hij daar een afspraak had met zijn vriendjes en voordat ik de tuin in ging, liet ik het nieuwe speelgoed domweg in de keuken liggen, binnen ieders bereik”. 

Nadat ze dit had gedaan, ging de vrouw naar buiten om bij de kinderen te zijn en een oogje in het zeil te houden, maar ondertussen gebeurde er binnen iets.

Advertisement
RDNE Stock project/Pexels

RDNE Stock project/Pexels

Blijkbaar kwam de jongste zoon het huis binnen met een van zijn vriendjes en daar vond de misstap plaats. Het vriend vroeg de jongen waar de schaar was, opende de doos van het nieuwe spel en beschadigde per ongeluk de draden waardoor het zou moeten functioneren, waardoor het kapot ging. Toen hij zich zijn fout realiseerde, keerde hij terug naar de tuin, zei niets en speelde verder alsof er niets was gebeurd. 

"Ik had niet in de gaten omdat ik in de tuin was, en kwam er pas achter toen mijn zoon de open doos en de doorgeknipte draden opmerkte”, schreef deze moeder, "op dat moment vertelde mijn jongste kind me alles. Ik weet niet wat ik moet doen: ik vind het heel erg voor wat er is gebeurd, voor het gebaar van dat kind en ik weet niet wat ik moet doen. Moet ik met het vriendje van mijn zoon praten?".

Ze vroeg om advies over de beste manier om met de gebeurtenis om te gaan.

De adviezen van mensen die de post hebben gelezen

De adviezen van mensen die de post hebben gelezen

Pavel Danilyuk/Pexels

Velen beantwoordden haar vraag en probeerden het beste advies te geven om dit obstakel te overwinnen. "Je weet niet eens of hij het was of je 5-jarige zoon”, luidde een commentaar. De moeder in kwestie antwoordde dat haar zoontje inderdaad aanwezig was op dat moment, maar dat een beveiligingscamera in de kamer waar het speelgoed lag, het moment had vastgelegd waarop het vriendje het pakket opende en de draden doorknipte. Deze hypothese kon dus worden uitgesloten.

"Ik zou met de ouders praten," schreef een ander, "als het mijn kind was, zou ik het willen weten en ik zou proberen om minstens de helft van de waarde van het speelgoed te betalen." "Helaas zijn het kinderen en ik zie er niets stouts aan”, is in weer een ander bericht te lezen. “We weten allemaal dat ze fouten maken, maar ik zou geneigd zijn om ze de situatie uit te leggen om ze te laten begrijpen dat andermans spullen niet aangeraakt mogen worden, tenminste niet zonder toestemming”. Andere mensen adviseerden een interventie om te proberen het spel te maken, waarbij de begrijpelijke frustratie over wat er was gebeurd opzij moet worden gezet. 

Wat zou jij deze moeder aanraden? Met welke van de aanbevelingen van gebruikers voel jij je het meest verbonden?

Advertisement