Een kind "steelt" het speelgoed van haar zoon van de speelplaats en de moeder rechtvaardigt het: "Je moet hem leren delen"

Janine image
door Janine

12 Juli 2022

Een kind "steelt" het speelgoed van haar zoon van de speelplaats en de moeder rechtvaardigt het: "Je moet hem leren delen"
Advertisement

Je kinderen het plezier van delen bijbrengen is erg belangrijk, maar het is net zo belangrijk om hen eraan te herinneren bepaalde grenzen te respecteren, evenals het verschil tussen "delen" en "afpakken". Het kind moet in feite leren om spontaan los te laten wat “van hem” is en niet onder dwang van een ouder of een ander kind. Een jonge moeder opende een zeer verhit debat over het onderwerp en vertelde hoe haar zoon Elliott zijn favoriete speelgoedtruck niet langer op de speelplaats vond: een kind had het onbeheerd gezien en eigende het zich toe. Je kunt je voorstellen dat de discussie met de andere moeder verre van soepel verliep.

via c.maxxy/Tik Tok

Advertisement
 c.maxxy/Tik Tok

c.maxxy/Tik Tok

Carrie had haar zoon naar de speelplaats gebracht en natuurlijk had de jongen zijn favoriete speelgoed meegebracht, een plastic pick-up truck. Een groot deel van de tijd die hij in het park doorbracht, werd besteed aan het rollen van de wielen van die vrachtwagen over de grond, terwijl hij zich fantastische verhalen en denkbeeldige werelden verbeeldde. Toen hij de wens uitte om op de schommel te gaan, vergezelde zijn moeder hem en liet het "kostbare" speelgoed op een bankje liggen, naast zijn jas. Nadat hij de spanning van de schommel had ervaren, vroeg de moeder aan Elliott wat hij nog meer wilde doen voordat ze naar huis gingen, en Elliott zei dat hij nog 5 minuten met zijn pick-up truck wilde spelen. Jammer dat het speelgoed van het bankje was verdwenen. Carrie realiseerde zich binnen enkele minuten dat een ander kind met de pick-up van haar zoon aan het spelen was:

"Ik zocht naar zijn moeder, maar ik zag geen ouder in de buurt van het kind. Dus liep ik samen met mijn zoon naar hem toe en zei: 'Hé vriend, dat is Elliott's truck, wil je hem teruggeven?' Hij keek me boos aan en zei nee, omdat hij ermee aan het spelen was. Ik vroeg hem toen waar zijn moeder was en hij wees haar aan, dus ging ik met haar praten."

Advertisement
 c.maxxy/Tik Tok

c.maxxy/Tik Tok

De moeder van het kind leek echter niet erg bereid om te discussiëren: volgens haar mocht haar zoon met die vrachtwagen spelen, ook al was die niet van hem. Volgens de vrouw was het speelgoed in feite onbeheerd en daarom had haar zoon het volste recht om het zich toe te eigenen. Toen Carrie het absurde argument van de vrouw probeerde te weerleggen, berispte ze haar en zei dat haar zoon maar beter kon leren delen. In de video die op TikTok is gepost, geeft de jonge moeder duidelijk haar mening over de kwestie: "Delen is niet altijd juist en ik wil mijn kind niet leren dat hij recht heeft op alles wat hij wil, alleen maar om te 'delen’”. Na de botsing op de speelplaats liet Carrie de truck teruggeven en vroeg ze internetgebruikers wat hun mening was.

De meesten zeiden dat ze aan Carrie's kant stonden en bovendien was iedereen het over één punt in het bijzonder eens: voordat je iets pakt, moet je om toestemming vragen.

Advertisement