Ze kleedt zich en gedraagt ​​zich als een vrouw uit vervlogen tijden: “Ik ben alleen toegewijd aan mijn man en het huis”

Janine image
door Janine

30 Maart 2024

Ze kleedt zich en gedraagt ​​zich als een vrouw uit vervlogen tijden: “Ik ben alleen toegewijd aan mijn man en het huis”
Advertisement

De juiste persoon vinden, degene met wie je de rest van je leven kunt delen, is zeker niet gemakkelijk: je moet iemand vinden die compatibel is met je behoeften, weten hoe je moet luisteren, compromissen sluiten en je altijd gedragen met het grootste respect voor de ander.

Het is echter makkelijker gezegd dan gedaan en veel koppels besluiten om lange tijd samen te wonen in plaats van jong te trouwen zoals vroeger gebruikelijker was. En dan zijn er ook nog mensen die helemaal niet de ambitie hebben om man of vrouw te worden. Welnu, dit is zeker niet het geval voor de vrouw in dit verhaal: ze heeft nooit iets anders willen zijn dan een echtgenote.

Advertisement

Een genderkwestie?!

Een genderkwestie?!

@esteecwilliams/Instagram

Haar naam is Estee Williams, ze is 26 jaar oud, en haar video's zijn populair geworden op het internet vanwege de inhoud die ze voorstelt in tegenstelling tot de zo gewenste gelijkheid tussen mannen en vrouwen: de jonge vrouw stelt dat God man en vrouw verschillend heeft geschapen, zodat elk een specifieke rol speelt.

Daarom is de rol van het vrouwelijk geslacht volgens haar het zorgen voor haar man, haar kroost en haar huiselijke omgeving. Ze definieert zichzelf daarom als een perfecte “traditionele vrouw” en haar levensfilosofie draait om het behagen van haar man. Estee is daarom altijd bezig met het koken van heerlijke maaltijden, het huis te laten glanzen en haar levenspartner op de best mogelijke manier te verwelkomen.

"Ik dien mijn man," verklaarde ze in een video die nogal wat stof deed opwaaien, maar ze maakte duidelijk dat het vinden van de juiste persoon om aan je zijde te hebben onmisbaar is: "Trouwen met de verkeerde man kan leiden tot een zeer ongezonde relatie, met de juiste daarentegen vervult iedereen gewoon zijn rol zonder van de ander te profiteren.

Natuurlijk ontstond er meteen een discussie over haar uitspraken.

Advertisement

Wat zijn tradvrouwen?

Wat zijn tradvrouwen?

@esteecwilliams/Instagram

"Als de moderne samenleving het toestaat, zou ik ook voor mijn gezin willen zorgen", bekende een gebruiker, "tegenwoordig heb je absoluut twee salarissen nodig om een ​​waardige levensstijl te kunnen leiden", schreef een ander. Dus in werkelijkheid hebben veel mensen op zijn minst de wens gesteund om meer tijd met hun kinderen door te brengen, maar hoeveel mensen zouden echt traditionele echtgenotes willen worden? En wat betekent deze nieuwe term die onlangs is bedacht nou eigenlijk?

De betekenis ervan is “traditionele vrouw”, oftewel: een vrouw die de zorg voor het huis moet dragen, een toegewijde echtgenote en een alomtegenwoordige moeder. Niets meer en niets minder. Hiermee willen we helemaal niet het enorme belang van reinheid, gezin en liefde voor je partner verminderen, maar de visie op de wereld is geëvolueerd ten opzichte van de jaren ’50 en daar zal vast een reden voor zijn.

Het gaat erom dat je bewust en vooral vrij kiest voor wat je wilt! Laten we niet vergeten dat wat zojuist is gezegd niet altijd vanzelfsprekend was: een traditionele echtgenote zijn betekende dat je je moest onderwerpen aan de wil van de echtgenoot, die werd gezien als het hoofd van het gezin.

Je partner ondersteunen is iets heel anders dan je onderwerpen aan je partner: niets en niemand verhindert een vrouw om thuis te blijven en huishoudelijke taken uit te voeren, maar wij zijn meer voor gelijkheid en gendergelijkheid. Ja, ook bij het schoonmaken van het huishouden en bij het zorgen voor kinderen, ook wanneer er kleine of belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Wat denk jij ervan?

Advertisement