Twee alleenstaande moeders besluiten een huis te kopen en samen te gaan wonen: “zo helpen we elkaar”

Janine image
door Janine

03 April 2024

Twee alleenstaande moeders besluiten een huis te kopen en samen te gaan wonen: “zo helpen we elkaar”
Advertisement

Het ouderschap is zeker geen gemakkelijke taak, en het beheren van de dagelijkse taken kan een belasting zijn voor iedereen. Daarom heb je in veel gevallen hulp nodig, al is het maar emotioneel. Als je alleenstaand bent, kunnen deze gevoelens versterkt worden en daarom voel je de drang om iemand aan je zijde te hebben die je zorgen en vreugde kan begrijpen en delen. Daarom hebben twee Amerikaanse alleenstaande moeders een heel bijzondere en mooie keuze gemaakt.

Advertisement

Wat is familie?

Wat is familie?

Curtis Adams/Pexels

We weten allemaal wat bedoeld wordt met de term familie. Het is het gezin waarin ieder van ons wordt geboren, opgroeit en de groep meest dierbare mensen op wie we op elk moment in ons leven kunnen rekenen. Je familie kies je niet, maar het is degene waarin we terechtkomen zodra we op de wereld komen. In werkelijkheid is het met deze term ook mogelijk om relaties aan te duiden die verder gaan dan de simpele biologische band en die beginnen bij diepe en belangrijke vriendschappen.

De ervaring van twee Amerikaanse vrouwen laat zien hoe belangrijk bepaalde relaties in het dagelijks leven kunnen worden. Moeders en vriendinnen die besloten om een heel bijzonder samenleven te beginnen.

Advertisement

Alleenstaande moeders besluiten een huis te kopen en samen te gaan wonen

Alleenstaande moeders besluiten een huis te kopen en samen te gaan wonen

mododeolhar/Pexels

Holly Harper en Herrin Hopper zijn twee vriendinnen die hebben besloten om samen te gaan wonen. Met een jarenlange vriendschap hadden de twee altijd grapjes gemaakt over een commune waarin ze elkaar konden helpen. Allebei getrouwd en met kinderen, geloofden ze heilig in het belang van voor elkaar zorgen en het mooie van onderlinge uitwisseling. Maar hun gedachten bleven wat het waren en geen van beiden maakte zich los van hun gezin, zoals normaal was. En toen veranderde er iets. 

Zowel de een als de ander zijn om verschillende redenen uiteindelijk gescheiden van hun respectieve partners: wat moesten ze doen nu ze alleen waren? Ze hadden een eengezinswoning kunnen nemen, hun kinderen mee kunnen nemen en voor alles kunnen zorgen, maar nee, ze besloten dat het tijd was om de dingen om te draaien en hun oude droom waar te maken. 

Dus spraken ze opnieuw over het project om een ​​thuis voor moeders te creëren en ze brachten het in de praktijk. Elk van hen had dagelijks een beetje hulp nodig en niet alleen voor praktische zaken, maar ook vanwege het emotionele aspect. Waarom elkaar niet een handje helpen? Vanuit deze vraag kreeg het idee om samen een huis te kopen en daar met hun respectievelijke kinderen naartoe te verhuizen steeds meer vorm, totdat het werkelijkheid werd.

Een nieuwe visie op familie

De twee vrouwen gingen vervolgens op zoek naar een huis en bundelden hun economische middelen om het te bemachtigen. Bijgenaamd "Het Huis van de Zeemeermin", naar de mythologische vrouwenfiguur, is dit huis een veilige haven voor zowel de vriendinnen als hun kinderen. Het sleutelwoord is het delen van niet alleen de dagelijkse taken, maar ook van de vreugde en het verdriet van elk van de leden. Ze praten over alles, ze brengen gelukkige momenten samen door, gezelligheid, en ze leiden levens die ze anders alleen zouden doorbrengen. Daarbij vonden Holly en Herrin steun bij elkaar, ook met betrekking tot hun rol als moeders die zij delen en waarover ze discussiëren.

Een zeer originele keuze, we kunnen het niet ontkennen, die op de een of andere manier hun “traditionele” visie op het gezin en de manier waarop het dagelijks leven moet worden georganiseerd, teniet heeft gedaan. Door te besluiten om als vriendinnen samen een huis te kopen, gingen de twee buiten de gebaande paden, gaven zichzelf een nieuwe kans in het leven en konden ze zien hoe geweldig het is om elkaar te steunen.

Wat vind jij van deze beslissing: hebben ze er goed aan gedaan?

Advertisement