Hij opent de deur en vindt een briefje van de buren: "het was erg gênant om de inhoud te lezen".

Janine image
door Janine

15 April 2024

Advertisement

Wonen in een flat met andere mensen naast je kan een dagelijkse uitdaging zijn. Problemen met lawaai, geschreeuw en andere ongewenste geluiden liggen altijd om de hoek en kunnen niet alleen iemands persoonlijke gemoedsrust in gevaar brengen, maar ook interpersoonlijke relaties, waardoor schaamte ontstaat. Dat is wat er in dit geval gebeurde.

Advertisement

De onaangename episode

Ketut Subiyanto/Pexels

Een vrouw deelde de gênante situatie waarin ze zich onverwachts bevond. In een bericht op Reddit deelde onze hoofdpersoon de foto van het briefje dat de buren voor haar deur achterlieten. De vrouw had zich helemaal niet voorgesteld dat zoiets zou kunnen gebeuren en opende haar voordeur om een pakketje op te halen toen ze de boodschap van de buren begreep.

“Jouw gesnurk houdt me wakker, los het probleem alsjeblieft op, ik hoor het door de muur heen” - zo luidde het briefje. Hoe kun je niet vernederd worden door zulke woorden. Zij, die zich zoiets nooit had kunnen voorstellen omdat ze geen klachten had ontvangen van vorige buren, voelde zich diep getroffen. Een heel begrijpelijke en normale reactie, maar hoe de zaak op te lossen?

Advertisement

Snurken: een fenomeen dat problemen kan veroorzaken

Matteo Milan/Pexels

Veel mensen over de hele wereld snurken tijdens het slapen. Er zijn veel redenen waarom dit gebeurt: van de conformatie van de luchtwegen tot overgewicht en zwangerschap. Snurken is vaak een fenomeen dat te maken heeft met de spieren in de luchtwegen. Als iemand alcohol heeft gedronken of kalmerende middelen en dergelijke heeft gebruikt, hebben de spieren de neiging zich te ontspannen, wat een soort vernauwing van de luchtwegen veroorzaakt. Dan komt het verschijnsel dus vaker voor. Maar naast gezondheidsproblemen is het ook een eigenschap die op sociaal vlak voor heel wat problemen zorgt. 

Mensen die snurken ondervinden veel obstakels in het bijzijn van anderen. Denk aan degenen die samen slapen, hoeveel problemen ze kunnen hebben. Het lawaai dat wordt veroorzaakt door de nachtelijke ademhaling verstoort niet alleen de slaap van degenen die er zelf last van hebben, maar ook van degenen naast hen. Je wordt onmiddellijk wakker, je kunt niet rusten zoals je zou moeten en er ontstaan ​​zelfs discussies over. Iedereen die naast een man of vrouw slaapt die snurkt, heeft misschien niet het geduld om het te verdragen, om hulpeloos naar dergelijk "geluid" te blijven luisteren, zodat het ongemak kenbaar wordt gemaakt en de kwestie wordt aangepakt, op zoek naar een oplossing.

Wat als het een buurman is die gestoord wordt, zoals in dit geval?

Begrijpen hoe je dit kunt oplossen...

"Je snurken houdt me wakker, los het probleem alsjeblieft op, ik hoor het door de muur heen”

writinginmyhead/Reddit

Het kan gebeuren dat, als een van de muren van het huis gedeeld wordt met de persoon die naast je woont, er geluiden te horen zijn en ergernis gevoeld wordt. In veel gevallen praat men met de persoon in kwestie om ze te laten stoppen, terwijl er ook mensen zijn die, zoals de buurman in kwestie, kiezen voor een briefje dat voor hen spreekt. Onze hoofdpersoon stelde in haar bericht de hypothese voor om te antwoorden met een verontschuldigend briefje, oordopjes voor de buren te kopen en haar telefoonnummer achter te laten zodat er contact met haar kon worden opgenomen in geval van hernieuwde verstoring. De gebruikers waren het er echter allemaal over eens dat ze haar afraadden om oordopjes te sturen en haar nummer achter te laten, om te voorkomen dat er voortdurend gebeld zou worden.

De verontschuldiging was een eerlijke reactie en bovendien had ze, zoals ze zelf schreef, actie kunnen ondernemen met betrekking tot snurken, om niet alleen haar eigen problemen met het fenomeen op te lossen, maar ook die van haar buren. Denk je dat dit een eerlijke suggestie is, of had ze de reactie anders kunnen organiseren?

Source:

Reddit

Advertisement