"Mijn vriendin legde een strikte dresscode op voor haar bruiloft: ik weigerde aanwezig te zijn."

Janine image
door Janine

16 April 2024

Advertisement

Wanneer je een uitnodiging voor een bruiloft ontvangt, weet je dat er kosten gemaakt moeten worden. Cadeau, reis, kleding, schoenen, vrijgezellenfeest en nog veel meer, allemaal dingen waar je graag wat van je eigen geld in investeert, maar kan deze vreugde omslaan in ergernis? Helaas is het antwoord ja, want er zijn stellen die zo ver gaan dat ze aan iedereen te hoge eisen stellen om een perfecte trouwdag te hebben. Wat deze vrouw overkwam.

Advertisement

Hoe kleed je je op een bruiloft?

Maksim Veter/Pexels

Naar een bruiloft gaan betekent een cadeau kiezen, kleding en bijpassende schoenen voor de dag kiezen en je haar afstemmen in overeenstemming van de dag. Er zijn luxueuzere en elegantere evenementen, andere zijn intiemer, misschien casual en niet te pretentieus. In elk geval is er een dresscode die gerespecteerd moet worden en regels die nooit overtreden mogen worden, tenzij specifiek opgedragen door de bruid en bruidegom.

Het is bijvoorbeeld bekend dat je geen wit mag dragen, een regel die vooral voor vrouwen geldt, omdat het de kleur is die exclusief voor de bruid is gereserveerd. Zwart is meestal niet erg geschikt voor bruiloften die overdag worden gehouden, maar lichte tinten en pastelkleuren hebben de voorkeur, en zo verder met vele andere kleine of grote aanwijzingen. We zeiden echter dat deze richtlijnen vooral geldig zijn als er geen specifieke verzoeken zijn van de betrokkenen. 

In het geval van het verhaal in kwestie waren het juist dergelijke aanwijzingen die voor opschudding zorgden, vooral bij de gast die het verhaal vertelde op Reddit.

Advertisement

Een probleem ter sprake brengen, maar niet gehoord worden

Jonathan Nenemann/Pexels

“Sarah en ik zijn al minstens 10 jaar bevriend - vertelde de auteur van het bericht - ze heeft zich onlangs verloofd en ik was erg blij voor haar. Toen de uitnodigingen voor de bruiloft binnenkwamen, was ik echter sprakeloos toen ik zag dat ze een strikte dresscode had aangegeven. Niet alleen had ze gekozen voor specifieke kleuren en stijlen, die niet eens aan mijn smaak voldeden, maar alle gasten moesten kleding van een specifieke ontwerper dragen. Dat strookte niet met mijn budget - vervolgde ze - Ik nam contact op met mijn vriendin om haar op het probleem te wijzen en stelde verschillende alternatieven voor om haar tevreden te stellen, maar ze antwoordde minachtend dat het haar bruiloft was en dat niemand daar iets tegenin kon brengen.

Een bezwaar dat zeker begrijpelijk was, gezien het feit dat de trouwdag uniek is en men wil dat alles goed verloopt, maar hoe moest de jonge genodigde dat doen als ze zich de gevraagde kosten niet kon veroorloven? Gefrustreerd en verdrietig dacht ze lang na en kwam tot haar conclusie: tot haar grote spijt zou ze niet naar het evenement komen. 

Het behoeft geen betoog dat de bruid het niet goed opnam en net als zij hadden verschillende wederzijdse vrienden kritiek op de gemaakte keuze. Maar was het echt zo verkeerd?

Is het aan de bruid om de kleding van de gasten te kiezen of niet?

Liza Summer/Pexels

Was het verzoek van de bruid overdreven? Voor veel mensen wel, want je kunt gasten niet zo categorisch vragen om een bepaald kledingstuk te dragen. Iedereen heeft zijn eigen financiële situatie en, vooral als er een probleem wordt aangekaart, is het niet mogelijk om de andere kant op te kijken en te doen alsof je niets hebt gehoord. Het is waar dat de bruid en bruidegom beslissen over hun grote dag en dat ze specifieke verzoeken kunnen doen, maar voor de gasten was het in dit geval gewoon puur egoïsme. Dus, naast dat ze de hoofdpersoon vertelden dat ze de juiste beslissing had genomen, adviseerden ze haar ook om haar vriendin te laten gaan, omdat deze incidenten ook een symptoom zijn dat er iets mis is.

Vind je dat ze gelijk hebben of zou je de auteur van het bericht andere suggesties geven?

Source:

Reddit

 
Advertisement