"Op de bruiloft van mijn nicht morsten ze rode wijn op mijn jurk en iedereen lachte me uit: ik heb wraak genomen”

Janine image
door Janine

22 April 2024

Advertisement

De keuze van de jurk voor een bruiloft is niet alleen belangrijk voor de bruid en bruidegom, maar ook voor de gasten. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het soort ceremonie, de kleur, de elegantie, het model, kortom, je moet altijd op je hoede zijn om niet tegen “fouten” aan te lopen en voor mogelijke discussies te zorgen.

We moeten echter toegeven dat het maken van de beste beslissing niet altijd eenvoudig is, maar er zijn momenten waarop iemands kleding niet alleen de betrokkenen boos maakt, maar ook hun dierbaren. Dat is wat er in dit verhaal gebeurde.

Advertisement

Een gebeurtenis waar lang naar is uitgekeken

Peakpx

Het verhaal werd verteld door een jonge vrouw op Reddit. Zijzelf, uitgenodigd op de bruiloft van haar favoriete nicht, beleefde een verschrikkelijk moment dat haar ertoe bracht een drastische beslissing te nemen.

Onze hoofdpersoon vertelde dat het evenement in kwestie een dubbele ceremonie was vanwege de verschillende culturen waar de bruid en bruidegom toe behoorden. De eerste was Indiaas, terwijl de tweede christelijk was. Ze droeg een typisch Indiase jurk voor het eerste deel van het evenement, terwijl ze voor het tweede deel koos voor een lichtroze jurk met een bloemmotief. Ze dacht dat ze de juiste keuze had gemaakt, maar dat vond niet iedereen. 

In afwachting van de grote dag zei de jonge vrouw dat ze er bijzonder veel zin in had: "Ze is mijn lievelingsnicht en ik heb mijn best gedaan om haar ook een mooi cadeau te geven - vertelde ze in de post - ik had wat geld opzij gezet om haar en haar man duizend dollar te geven”. Jammer dat dit enthousiasme gedoofd werd.

Advertisement

Een verpeste jurk

Anastasia Ilina-Makarova/Pexels

Toen de christelijke ceremonie begon, droeg de jonge vrouw haar lichtgekleurde jurk, wat de woede opwekte van de familie van de bruidegom. Ze benaderden me tijdens de ceremonie en maakten hun teleurstelling aan me kenbaar - staat in het bericht te lezen - ik verontschuldigde me voor mijn keuze en vertelde ze dat ik geen goed alternatief had voor de bruiloft. Ze leken niet overtuigd, maar ze gingen weg en ik dacht dat de kwestie voorbij was”. Maar dat was niet zo!

Terwijl ze zich vermaakte op de dansvloer met andere gasten, hoorde de nicht van de bruid een plons op haar jurk en hoewel ze eerst niet helemaal begreep wat de oorzaak was, realiseerde ze zich al snel dat er een glas rode wijn over haar heen was gegoten. Toen ze om zich heen keek, zag ze meteen de daders: de moeder, zus en tante van de bruidegom stonden te lachen terwijl ze het tafereel gadesloegen, en de zus had het glas vast en was dus de materiële uitvoerder geweest. 

"Op dat punt kon ik er niet meer tegen en begon ik tegen ze te schreeuwen omdat ze zojuist een nieuwe jurk hadden verpest vanwege iets stoms - bekende de auteur van de post - ze bleven lachen terwijl ze naar me keken en ik merkte dat mijn nicht ook lachte, samen met haar man, dus nam ik mijn besluit”.

De reactie op de smakeloze grap...

Eko Agalarov/Pexels

Toen ze zag hoe iedereen haar uitlachte, inclusief de bruid die zich als nicht anders had moeten gedragen, besloot het meisje in een flits wat haar wraak zou zijn. "Ik besloot weg te gaan en de cheque mee terug te nemen - schreef ze - en toen stopte iedereen met lachen. De bruidegom vroeg me om te blijven en zijn familie begon zich ook te verontschuldigen, omdat ze zich realiseerden hoeveel er in de envelop zat, maar ik wilde er niets van horen”.

Op deze trieste manier kwam er een einde aan een gebeurtenis waar de vrouw zo naar had uitgekeken, waarvoor ze offers had gebracht, waarbij het substantiële geschenk terzijde werd geschoven: wie zou in haar schoenen rustig zijn gebleven tot het einde toe? Het is allemaal prima om kritiek te accepteren, het is allemaal prima om jezelf te rechtvaardigen, het is allemaal prima om te doen alsof er niets gebeurd is, maar er is een grens aan alles en die kan niet zonder respect en zonder consequenties overschreden worden.

Voor Reddit-gebruikers was het een situatie waarin jaloezie, jaloezie, spot, de wens om een ​​mogelijke "tegenstander" te kleineren en vele andere kleine stukjes samenkwamen, wat een vreselijk, triest resultaat opleverde wat onnodig had geweest. Volgens degenen die reageerden, was de nicht van de auteur zeker betrokken bij de flauwe wijngrap, ook omdat ze aan de zijlijn stond te lachen.

Ben je het met haar eens, of reageerde deze vrouw overdreven op de kwestie?

Source:

Reddit

Advertisement