Een van de mooiste nationale parken ter wereld wordt door sommige toeristen "vernield"

Janine image
door Janine

21 April 2024

Nationaal park wordt vervuild
Advertisement

Je vraagt je vaak af in hoeverre de menselijke invloed de natuur van onze planeet heeft besmet. Onnodig te zeggen dat de conclusie een vernietigend oordeel is tegenover onze soort.

Veel bossen zijn volledig gekapt, rivieren, zeeën en oceanen onomkeerbaar vervuild... de lijst kan nog heel lang doorgaan, maar we denken dat we ons punt wel hebben gemaakt. Dit alles om te zeggen hoe belangrijk het is om die mooie natuurgebieden te behouden die nog wild en weelderig zijn gebleven. Een les die blijkbaar niet gemakkelijk te begrijpen is: deze gebeurtenis is daar een kleine demonstratie van.

via Reddit

Advertisement

De reden achter deze vervuilende feesten

Het prachtige Yosemite Park in Californië

Niemand für Polyphemus/Flickr

Een gebruiker heeft op het Reddit-forum een enkele, maar veelzeggende foto gedeeld. Het is een foto van het prachtige Yosemite National Park in Californië, VS, waarvan de fauna en flora wereldberoemd zijn.

We hebben het over meer dan 3.000 km² ongerepte natuur die elk jaar zo'n 3,5 miljoen toeristen trekt die staan te popelen om zijn wonderen te aanschouwen. Het park is een uitgestrekt beschermd gebied waar een groot aantal planten- en diersoorten in vrede en harmonie kunnen leven en zo behouden blijven. Tenminste, als de regels worden gerespecteerd.

Het is een zeer gewilde bestemming en het is dan ook niet verwonderlijk dat zelfs bruidsparen besluiten hun huwelijk in zo'n suggestieve omgeving te vieren. Soms vergeten mensen echter bepaalde grenzen niet te overschrijden, zoals de indirecte protagonisten van dit verhaal: ze hielden een feest zonder ergens rekening mee te houden… een gender reveal.

Advertisement

De staat waarin de familie het park achterliet

De vervuiling van een groep mensen ten koste van het Yosemite National Park

CommercialsMaybe/Reddit

Het is een groeiende mode om een feestje te organiseren om het geslacht van de baby te onthullen. Een merkwaardige trend gezien het feit dat er in feite maar twee “opties” zijn: een jongetje of een meisje en in ieder geval, ervan uitgaande dat je een voorkeur hebt, kun je zeker niet veranderen wat de toekomst voor je in petto heeft.

In ieder geval is het absoluut begrijpelijk om je te verheugen over de komst van een kind, maar minder om stil te staan bij de context waarin je dat doet. Bij dit soort evenementen gaat het om het aankondigen van het geslacht van de baby en het gaat ongeveer als volgt: iemand in de familie, meestal maar één persoon, is al van alles op de hoogte en laat daarom door middel van een kanon confetti, rook of iets dergelijks van een bepaalde kleur los.

Roze om de komst van een meisje aan te kondigen en blauw als het een jongetje is. De ouders zijn zich niet bewust van het geslacht en komen er dus pas achter als ze de kleur van de confetti of rook of iets dergelijks zien...

Dankzij de foto in kwestie weten we allemaal dat het vereeuwigde gezin een meisje zal krijgen. Het probleem is dat de witte sneeuw waar de viering plaatsvond nu roze is. We weten niet of er een biologisch afbreekbare stof is gebruikt of niet, maar wat zeker is, is de weinig enthousiaste visuele impact: niemand maakte onmiddellijk daarna schoon en dit kan er alleen maar toe leiden dat mensen er hun neus voor ophalen. Wat denk jij ervan?

Source:

Reddit

Wikipedia

Advertisement