x
Sinds 1979 plant hij bomen in hetzelfde…
Sneeuwwitje gaat vlakbij het meisje zitten: haar reactie is een beetje vreemd Je kent deze voorwerpen maar weet niet waar ze voor zijn: wedden?

Sinds 1979 plant hij bomen in hetzelfde gebied: wat hij in 37 jaar heeft gecreeerd is ongelooflijk

14 September 2017 • Door Janine
3.298
Advertisement

Iedereen noemt hem "de man van het bos", niet omdat hij in een bos woont maar omdat hij er één gecreeerd heeft. Hij heet Jadav Payeng, komt oorspronkelijk uit een klein plaatsje in India, aan de oevers van de rivier Brahmaputra. Vanwege een gebeurtenis op 16 jarige leeftijd besloot hij bomen te gaan planten op een eiland met zand middenin een rivier. Vanwege een extreem hete zomer is er een groot aantal slangen doodgegaan omdat ze geen bomen hadden om in de schaduw te liggen.

In 1979 plantte hij de eerste bomen en vandaag, na meer dan 30 jaar, dankt iedereen hem voor het creeren van een prachtig natuurreservaat dat veel dieren naar het gebied heeft gebracht.


Jadav is ervan overtuigd om zijn missie voort te zetten, tot zijn laatste adem: hij wil het eiland naar zijn oorspronkelijke staat terugbrengen, bedekt door een dicht bos.

De boomsoorten die zich nu in het reservaat bevinden, zijn gevarieerd: er zijn lokale planten, struiken, en fruitbomen waar dieren de vruchten uit eten.

Hij plant de bomen in het warme seizoen, terwijl hij de rest van het jaar zaden verzamelt die hij de maanden daarna plant.

Jadav heeft niet alleen het bos om voor te zorgen, hij heeft een gezin met kleine kinderen en een baan. Ondanks alles vindt hij altijd tijd voor zijn bomen.

"Voor ze de bomen omzagen, zullen ze mij moeten omzagen", zei hij, om aan te geven hoe gehecht hij is aan dat kleine groene eiland dat hij met zijn handen heeft gecreeerd.

Na jaren bomen te hebben geplant, heeft hij een natuurreservaat gecreeerd van ongeveer 500 hectare: tegenwoordig wonen er neushoorns, olifanten, tijgers en herten.

Zijn zo geliefde bos riskeerde te verdwijnen als gevolg van de  landbouwpolitiek van de overheid, die neigen om natuurreservaten te veranderen in cultiveerbare velden.

Jadav heeft aangetoond hoe belangrijk vastberadenheid is: een dagelijkse kleine actie kan leiden tot onverwachte resultaten!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt