Hij gooit het afval in een veld met oude olijfbomen, maar vergeet zijn loonstrookje in de zakken: opgespoord en beboet

Janine image
door Janine

23 April 2022

Hij gooit het afval in een veld met oude olijfbomen, maar vergeet zijn loonstrookje in de zakken: opgespoord en beboet
Advertisement

Er wordt gezegd dat het goede dat gedaan is altijd terugkomt, maar volgens dit populaire gezegde geldt ook het tegenovergestelde: karma zal er in feite voor zorgen, om degenen te straffen die volharden in het begaan van slechte daden. We hopen dat de hoofdpersoon van dit tragikomische nieuws zijn lesje heeft geleerd, nadat hij een boete had gekregen voor het weggooien van zijn afval in een veld beplant met olijfbomen. Helaas lijkt het gooien van afval op straat, misschien ver van huis, op minder bezochte plaatsen, een nogal "modieuze" gewoonte, maar tegelijkertijd zeer schadelijk voor onze planeet. Op een historisch moment waarop de aarde ons om hulp vraagt, is het echt dom om haar zelfs in ons kleine dagelijkse leven opzettelijk te blijven vervuilen.

Gelukkig heeft karma nogmaals toegeslagen.

via La Gazzetta del Mezzogiorno

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Er zijn nog steeds mensen die anno 2022 hun afval op straat gooien, zonder dat ze er spijt van hebben. Waarom sommige mensen hun land, hun eigen huis, blijven vervuilen, blijft een mysterie dat moet worden opgelost. De politieagenten hebben echter een ander mysterie onthuld: de identiteit van de man die, zonder terughoudendheid, zakken afval gooide in een veld met eeuwenoude olijfbomen. Blijkbaar verraadde de man zichzelf, want onder die zakken die hij had weggegooid, bevond zich ook de papieren versie van zijn salaris en andere belastingdocumenten met gevoelige gegevens. De politie hoefde alleen de persoonsgegevens en woonplaats uit te lezen om de dader op te sporen. Het moet een koude douche voor hem zijn geweest om een ​​boete van 600 euro te krijgen, "alleen maar” voor het weggooien van wat afval. We hopen natuurlijk dat het bedrag voldoende was om hem ervan te weerhouden door te gaan met deze slechte gewoonte.

Advertisement
Pixnio/ Not the actual photo

Pixnio/ Not the actual photo

De lokale politie becommentarieerde het verhaal met de volgende woorden: "Dankzij dit kostbare document (de loonstrook) zal deze bevuiler, op grond van en voor de effecten van de Milieuwet, worden onderworpen aan een boete van 600 euro naast het herstel van de staat van deze plaats. Men hoopt dat de administratieve sancties goed gegrift zullen blijven in het geheugen van de overtreder die heeft besloten het afval achter te laten in de schaduw van eeuwenoude bomen van ons grondgebied".

Wat te zeggen, laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd, aangezien de gezondheid van onze planeet op het spel staat.

Advertisement