Een man onthult dat hij de relatie met zijn vrouw niet meer aankan: “Ze is verslaafd geraakt aan de sportschool”.

Janine image
door Janine

23 April 2024

Echtpaar verkeert in crisis omdat ze verslaafd is geraakt aan de sportschool
Advertisement

Lichamelijke activiteit doen is zeker een van de weinige tijdloze adviezen: als het met de juiste mate wordt gedaan, kan het alleen maar een gezonde gewoonte zijn.

Het is niet alleen een kwestie van esthetiek die verband houdt met iemands persoonlijke voldoening, maar ook en vooral een “remedie” die zelfs ziekten als zwaarlijvigheid kan afweren. Toch raakte één persoon, een echtgenoot, geïrriteerd door een van de populairste fysieke activiteiten: de sportschool. Zijn vrouw lijkt erdoor geobsedeerd te zijn geraakt en dit brengt het huwelijk van het stel in gevaar...

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de echtgenoot

Echtgenoot is bezorgd over obsessie van zijn vrouw voor sportschool

Freepik - Not the actual photo

De man wendde zich tot het populaire Reddit-forum op zoek naar waardevol advies van internetgebruikers.

"Mijn vrouw is 30 jaar en is altijd in vorm gebleven door regelmatig te sporten. Al sinds haar 18e sportte ze in de sportschool, maar de laatste tijd gaf ze er vanwege haar werk de voorkeur aan om thuis te trainen of buiten te gaan hardlopen. Anderhalf jaar geleden vertelde ze me dat ze weer naar de sportschool wilde en dus ging ze weer”, begon onze hoofdpersoon te vertellen.

Het probleem ontstond echter toen hij zich realiseerde dat de frequentie waarmee zijn vrouw sportte steeds hoger werd: "Eerst trainde ze alleen in het weekend, toen 's ochtends voor het werk en uiteindelijk - als aanvulling - ook 's avonds na het werk, en dat allemaal 7 dagen per week!

Hun tijd samen is drastisch afgenomen en hoewel zijn vrouw nu vier maanden zwanger is, heeft ze noch de intensiteit noch de frequentie waarmee ze traint verminderd.

Advertisement

Opmerkingen van Reddit-gebruikers

Freepik - Not the actual photo

"Ik probeerde met haar te praten, ik legde uit dat ik haar mis, dat ze zoveel tijd van huis doorbrengt - daar op de sportschool - en als reactie op mijn opmerkingen werd ze boos. Ik vind dat het een ongezonde gewoonte aan het worden is: praktisch elke keer als ze gestrest is (zoals na een ruzie met mij) gaat ze naar de sportschool, en erger nog, als ze een training mist vanwege een werkverplichting, wordt ze prikkelbaar en chagrijnig...," bekende de wanhopige man.

Waarom gaat de man niet samen met zijn vrouw trainen? Simpel: ze heeft de sportschool gedefinieerd als “een moment voor haarzelf” en wil alleen zijn in die omgeving. Een omgeving waar ze een grote vriendenkring heeft opgebouwd. “Sommige van mijn vrienden beweren dat ze een affaire heeft met iemand van de sportschool en ik weet niet meer wat ik moet denken: mijn vrouw beweert dat haar houding volkomen normaal is…”, concludeerde de man. Laten we eens kijken wat de gebruikers ervan denken.

“Volgens mij is ze een erg angstig persoon die alles onder controle wil hebben. De sportschool geeft je deze schijn van controle en daarom is ze misschien geobsedeerd geraakt”, schreef iemand, "Als haar baan zo stressvol is, moet ze proberen wat minder te werken of zelfs nadenken over een carrièreswitch”, schreef weer een ander, "Ze zal haar huidige trainingstempo niet kunnen volhouden als de baby geboren is en het krijgen van een kind zal haar veel stress bezorgen: ik ben bang dat je vrouw naar een specialist moet”, schreef weer een ander. Wat denk jij?

Source:

Reddit

Advertisement