"Mijn broer vroeg me om voor zijn zoon te zorgen voor een te laag bedrag: ik zei hem dat het niet juist was"

Janine image
door Janine

10 Mei 2024

Advertisement

Iets wat in bijna elke familie gebeurt, is elkaar steunen. Tussen kinderen en ouders, maar ook tussen broers en zussen, is het niet ongewoon om hulp te vragen en te vertrouwen op dierbaren om uit ingewikkelde situaties te komen. Het is normaal dat dit gebeurt omdat de familie ook de kern is waarop men altijd kan - of zou moeten - vertrouwen. In de meeste gevallen is dit precies wat er gebeurt, maar dat is niet altijd zo. Soms bevindt men zich in omstandigheden die relaties onder druk kunnen zetten.

Advertisement

Een niet bepaald “respectvol” verzoek

Bruno Bueno/Pexels

In het verhaal dat we je willen vertellen, ontstonden er misverstanden tussen een broer en zijn zussen. Een van de twee sprak over het voorval om erachter te komen wie er gelijk had. De vrouw vertelde dat ze 33 jaar oud was en dat zij en haar zus een kinderdagverblijf aan huis runnen. Er zijn veel professionals die, zonder afhankelijk te zijn van een openbare of particuliere voorziening, besluiten om hun vak vanuit huis uit te oefenen. Kinderdagverblijven aan huis bestaan in veel landen over de hele wereld, en voor de service die ze bieden is het normaal dat ze iets meer kosten. Deze activiteit was de enige bron van inkomsten voor hen, maar het lijkt erop dat dit niet duidelijk was voor een “bijzondere” klant.

Mijn zus en ik hebben de afgelopen weken voor ons neefje van 10 maanden gezorgd - schreef de auteur van het bericht - het gaat om het zoontje van onze broer. We wachten nog steeds op zijn achterstallige betalingen. Tot nu toe hebben we 14 dagen en 4 tot 7 uur voor zijn zoon gezorgd, hij staat erop om ons 25 dollar per uur te bieden, maar we vragen gewoonlijk 60 dollar en ik kwam tot de conclusie dat 30 dollar voor hem optimaal zou zijn. Hij lijkt het er niet mee eens te zijn en had er vele redenen voor”. 

De man betwistte het verzoek van zijn zus en wees vooral op één detail: het was zijn neefje en niet zomaar een kind. Maar is het normaal om te verwachten dat je voor zo'n lage prijs kunt profiteren van het werk van iemand anders, ook al is het een naast familielid?

Advertisement

Is het onjuist om op de gevoelens van mensen in te spelen?

Yan Krukau/Pexels

We weten dat geleverd werk betaald moet worden. Daar is elk beroep op gebaseerd, anders zou het vrijwilligerswerk zijn. Als je een dienst aanbiedt, vraag je om betaling, maar een familielid “korting” geven is niet zo vreemd. In dit geval had de vrouw besloten om de dagprijs te halveren, juist omdat het haar broer en neefje waren, maar de man accepteerde dit niet en verlaagde de prijs nog verder. 

De verontschuldiging speelde ook in op de gevoelens van de auteur van het bericht en de andere zus. "Hij vertelde me dat we op een verwrongen manier nadachten - vertelde ze - hij beweerde dat we hem hadden verteld dat we meer tijd met ons neefje wilden doorbrengen, maar we over de betaling klaagden: het was niet normaal voor hem". Dit soort dingen zeggen, in de hoop op de een of andere manier een heroverweging aan te moedigen, is echter niet correct. Maar toch begonnen de zussen te twijfelen, en daarom besloot de vrouw de zaak op Reddit te delen.

Hoe reageerden de gebruikers?

Je moet altijd werk en familie gescheiden houden...

Degenen die de post van de vrouw lazen, waren het erover eens dat zij zeker niet verkeerd was, laat staan haar zus. Het probleem was haar broer die, ondanks het feit dat hij er prat op ging dat hij voor een privé-kinderdagverblijf kon betalen, dat hij in korte tijd van kinderdagverblijf kon veranderen en dat hij in staat was om nog grotere uitgaven te dragen - zoals in de post werd uitgelegd - zich in feite terugtrok en op alle mogelijke manieren probeerde geld te besparen. 

“Ik begrijp niet waarom hij, als hij het zich allemaal kan veroorloven, zo moeilijk doet om jou te betalen - vroeg een gebruiker zich af. Ik ben blij dat je weigerde om al die uren voor je neefje te blijven zorgen, ik ben ervan overtuigd dat werk- en familierelaties altijd gescheiden moeten blijven, omdat het tot onenigheid kan leiden. 

En in feite is het waar dat, als er geld in het spel komt, zelfs degenen die nauwer met elkaar verbonden zijn, het risico kunnen lopen in onaangename omstandigheden terecht te komen. De auteur van het bericht, nadenkend over wat er tussen haar en haar broer was gebeurd, besloot de werkrelatie te beëindigen en adviseerde hem zich tot een andere instelling te wenden voor de zorg voor zijn kind.

Wat vind jij hiervan en hoe zou jij je hebben gedragen in de plaats van de twee zussen?

Source:

Reddit

Advertisement