Kinderen die niet in slaap vallen? Dat lijkt niet het probleem van deze kleine te zijn

Janine image
door Janine

09 Mei 2024

Baby valt zonder al te veel moeite in slaap
Advertisement

Als het tijd is om te slapen, geven kleintjes zich niet altijd gemakkelijk gewonnen. Er zijn ouders die maar geen manier vinden om ze in slaap te krijgen. Ze proberen ze te wiegen in hun armen, in de wieg, misschien tegen hun borst te houden zodat ze ontspannen, of een liedje te neuriën, of een verhaaltje voor te lezen. Maar soms vind je de oplossing gewoon niet. In andere gevallen lijkt het juist veel eenvoudiger, en ons kleine hoofdpersonage is daar het bewijs van.

Advertisement

Het belang van rusten voor kinderen

Wakkere en lachende baby

@ernhanatha24/Instagram

We weten heel goed dat slaap voor kleintjes erg belangrijk is. De uren van waken en rusten moeten hand in hand gaan, vooral in de eerste levensjaren. Naast het nachtelijke dutje zijn er de verschillende middagdutjes die de kinderen nieuwe energie geven. Slapen voor kleintjes is niet alleen een manier om "op krachten te komen", maar ook om een ​​correcte psychofysieke ontwikkeling te bevorderen. Daarom mogen we het belang ervan nooit onderschatten en ervoor zorgen dat ze een zekere regelmaat hebben.

We weten echter allemaal dat het vaak niet zo eenvoudig is om kleintjes in slaap te krijgen. Er zijn gevallen waarin slaap echt het laatste is wat ze nodig lijken te hebben. Velen zullen verhalen hebben gehoord van ouders die slapeloze nachten hebben doorgebracht, grootouders die niet weten hoe ze een middagdutje moeten aanmoedigen als zij degenen zijn die voor de kinderen zorgen terwijl de ouders werken, kortom, het is helemaal niet vanzelfsprekend dat het gebeurt, en regelmatig.

Dit lijkt echter niet het probleem te zijn van het kind dat centraal staat in deze video. Als we ernaar kijken, merken we in feite dat hij van het ene op het andere moment in slaap valt.

Advertisement

Een plotselinge overgave aan slaap

Baby die in slaap is gevallen

@ernhanatha24/Instagram

De eerste momenten van de clip die op internet is gezet, laten het kind zien dat lacht en actief is, comfortabel zit en aandachtig kijkt naar degene achter de lens. Nog even en de slaap neemt het over. Met zijn handjes op elkaar rustend op zijn borst, verandert de baby langzaam zijn uitdrukking en de glimlach vervaagt gelukzalig als zijn oogjes zich sluiten om te gaan slapen. Een heel intiem moment dat de ouders wilden delen. Ontroerend vanwege de tederheid van de hoofdpersoon en die, zoals ze zelf in de reacties zeiden, gebruikers deed smelten.

Maar naast de schattigheid van het moment, maakten sommigen van de gelegenheid gebruik om grapjes te maken over de plotselinge overgang van waakzaamheid naar slaap. "Dit ben ik, zodra ik voor een scherm zit” - is te lezen in een commentaar; "Hij heeft de modus voor laag batterijverbruik ingesteld" - schrijft een ander. En zo verder tussen plezier, een beetje oprecht sarcasme en veel genegenheid voor het kind.

Ee grappig en lief tafereel

Natuurlijk gaat het niet altijd zo eenvoudig. We hebben al gezegd hoe ingewikkeld het kan zijn om deze resultaten te verkrijgen, en het is misschien ook om deze reden dat soortgelijke beelden de aandacht hebben getrokken en zoveel glimlachen hebben opgeroepen.

Wat vind jij van dit filmpje?

Advertisement