Bruidspaar komt niet opdagen op huwelijksreceptie: “we schaamden ons allemaal heel erg”

Janine image
door Janine

19 Mei 2024

Advertisement

Vroeg of laat zullen twee verliefde mensen, als ze dat willen, tot de beslissing komen om te trouwen en een klein of groot feest organiseren, afhankelijk van hun ideeën, de economische beschikbaarheid die ze hebben en de mensen die ze van plan zijn uit te nodigen.

Elke ceremonie wordt georganiseerd volgens verschillende richtlijnen en gebaseerd op de wensen van de twee hoofdrolspelers. Laten we echter ook zeggen dat er enkele details zijn die altijd gerespecteerd worden, of dat is tenminste hoe het zou moeten zijn. Er zijn echter veel uitzonderingen in de wereld en het is precies één daarvan waar we het met je over willen hebben.

Advertisement

Hoe vindt een bruiloft meestal plaats?

Agung Pandit Wiguna/Pexels

Als je wordt uitgenodigd voor een bruiloft, weet je dat er twee belangrijke momenten zullen zijn: de ceremonie en de receptie. Meestal vieren de bruid en bruidegom na de eigenlijke verbintenis de belangrijkste dag van hun leven op de locatie van hun keuze en met de mensen om wie ze het meest geven. Niet iedereen hoeft “standaard” evenementen te organiseren, maar het is fijn om beide momenten mee te maken en vooral om te genieten van de ontspanning die je hervindt na een eerste deel vol verschillende en sterke emoties en sensaties.

Voordat het bruidspaar aankomt op de locatie voor de lunch, het diner of een eenvoudig, informeel buffet, is het echter gebruikelijk om onvergetelijke foto's van de dag te maken. In deze paar momenten gaan de gasten meestal naar de gekozen locatie en worden ze begroet met een versnapering om het wachten te verlichten. Daarna arriveren de protagonisten en beginnen de eigenlijke festiviteiten, compleet met eten, toasten en goede muziek.

Dit is meestal hoe bruiloften verlopen - kort gezegd - maar er zijn mensen die ervoor hebben gekozen om iets anders te doen. Waarom?

Advertisement

De bijzondere beslissing van het bruidspaar

Min An/Pexels

In een bericht op Reddit vertelde een man over wat er gebeurde tijdens de bruiloft van zijn broer. Na de ceremonie gingen de gasten, zoals meestal gebeurt, naar de locatie voor de receptie en wachtten op het bruidspaar zonder te weten dat ze nooit zouden komen opdagen.

"Mijn broer en zijn vrouw kwamen niet op de receptie - begon de auteur van het bericht - niemand van ons wist het, behalve een vriend van hen die hen zou verwelkomen zodra ze aan zouden komen, maar die daarentegen aankondigde dat ze al vertrokken waren voor de huwelijksreis". Man en vrouw hadden dus besloten om het moment van gezelligheid niet met vrienden en familieleden te delen, maar de reis te vervroegen en deze alleen aan hun beste vriend te communiceren, die als hun woordvoerder zou optreden, waarbij hij iedereen bedankte die had ingestemd met deelname.

Na de beslist gênante aankondiging werd het diner nog geserveerd, maar op dat moment waren er veel vragen, en vooral één: waarom hadden ze dat gedaan?

Waarom deden ze dat?

We voelden ons allemaal erg ongemakkelijk en mijn ouders waren woedend”, vertelt de auteur van het bericht, "ze vroegen de vriend van mijn broer naar de redenen voor hun keuze, omdat hij de enige was die het kon uitleggen. Mijn broer en schoonzus namen de telefoon niet op en toen kwamen we erachter dat ze die ook thuis hadden gelaten. We wisten niet eens dat ze hun huwelijksreis hadden vervroegd, ze hadden ons nergens van op de hoogte gesteld, maar toen begrepen we langzaam de reden”. 

Blijkbaar had het bruidspaar de receptie overgeslagen omdat ze hadden vernomen dat een tweede broer van de bruidegom en zijn partner hun receptie zouden gebruiken om niet alleen hun verloving, maar ook hun aanstaande zwangerschap aan te kondigen. Ze liepen dus het risico volledig overschaduwd te worden en wilden op hun speciale dag niet het nieuws van anderen vieren. Wie zou dat wel willen? Een bruiloft is een te belangrijke gebeurtenis en niemand zou er ooit aan moeten denken om de hoofdrolspelers van die dag te overschaduwen. Toch is dit niet altijd het geval.

Het pasgetrouwde stel liet iedereen verbijsterd achter en besloot eerder te vertrekken om van het prachtige moment te genieten. En ook de gebruikers die een bericht achterlieten waren het eens met de bruid en bruidegom, gezien de omstandigheden, en adviseerden de auteur om zijn ongemak op de andere broer te richten en niet op degene die net getrouwd was. "Zie je echt niets verkeerds in wat je andere broer deed en denk je dat de schaamte de schuld is van het bruidspaar?"- een vraag die de kwestie in een notendop samenvat.

Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement