"Ik hebe het feest van mijn moeder verpest: ze had alles bij mij thuis georganiseerd, maar zonder mijn toestemming te vragen"

Janine image
door Janine

22 Mei 2024

Advertisement

Familierelaties verlopen niet altijd zoals we zouden willen. Er zijn situaties die zelfs de meest rustige persoon ter wereld onder druk zetten en het risico bestaat dan dat zelfs de meest hechte en diepste banden verbroken worden. Als er specifieke motivaties en gedragingen zijn die niet gepast zijn, dan worden ruzies en misverstanden in de hand gewerkt. En dat is precies wat er gebeurde in het verhaal dat we je nu gaan vertellen.

Advertisement

Relatie tussen moeder en dochter

Feyza Simsek/Pexels

Het verhaal werd verteld door een vrouw op Reddit. Ongelovig over wat haar moeder had gedaan, kon ze niet anders dan haar hart luchten op internet en horen wat de gebruikers die haar woorden lazen te zeggen hadden.

Het lijkt vanzelfsprekend om een goede en vreedzame relatie met je moeder te hebben. Zij is de persoon waar we ons het dichtst bij zouden moeten voelen, degene die ons het leven schonk en op wie we zeker weten dat we altijd kunnen rekenen. Maar wat als dit niet het geval is en zij juist degene blijkt te zijn die ons de meeste moeilijkheden bezorgt? Helaas zal het velen van ons zijn overkomen om een meningsverschil te hebben met onze moeder, misschien vanwege ons gedrag of juist vanwege dat van haar. In sommige gevallen komt alles snel weer goed, maar er zijn situaties die geen oplossing lijken te hebben. 

In dit specifieke geval kwam het allemaal door een feestje dat de moeder van onze hoofdpersoon had georganiseerd.

Advertisement

Pas op het laatste moment op de hoogte gebracht worden…

MART PRODUCTION/Pexels

"Mijn moeder organiseerde een feestje voor haar en 50 van haar vrienden bij mij en mijn man thuis”, begon de auteur van het bericht. "In het verleden hadden we haar toestemming gegeven om de verjaardag van mijn oma bij ons thuis te vieren en daardoor voelde ze zich gerechtigd om nog een feestje te organiseren, maar deze keer zonder ons van tevoren iets te vertellen. 

De vrouw had dus haar vrienden uitgenodigd bij haar dochter thuis, maar het was jammer dat zij er niks van af wist, of liever gezegd dat ze er pas drie dagen voor de grote gebeurtenis achter kwam. Wat te doen in zulke omstandigheden? Ik wist dat ze dit feestje aan het plannen was, maar ik dacht niet dat ze het allemaal bij mij thuis zou organiseren zonder het me te vertellen - vertelde ze - Een paar dagen voor het feest belde ze me op om me te vertellen dat een paar jongens een paar pakjes kwamen brengen voor de avond. Toen ik haar om uitleg vroeg, vertelde ze me dat ze had geprobeerd om het op andere plaatsen te organiseren, maar dat was niet gelukt - ging ze verder - dus belde ik mijn zus om uit te zoeken of het waar was, en ze vertelde me dat onze moeder vanaf het begin aan mijn huis had gedacht”. 

Wat ze haar dus had verteld om zichzelf te rechtvaardigen, was een regelrechte leugen. Waarom deed ze dit?

De laatste wanhopige poging van de moeder om haar feestje te redden

De beslissing die werd genomen zonder overleg met de eigenaren, ondanks het feit dat ze de moeder van een van hen was, leidde tot een nare ruzie. De schrijfster van het bericht voelde zich in de maling genomen en vond de beslissing van haar moeder totaal respectloos. Toen ze zich realiseerde dat het feest er niet zou komen, belde ze me in tranen op en probeerde me een schuldgevoel aan te praten - luidt het bericht verder - Ze vertelde me dat het heel belangrijk voor haar was als evenement en dat het een manier was om weer aan het sociale leven deel te nemen, omdat ze er een tijdje uit was geweest. Ze wilde interessante mensen ontmoeten. Ik kon haar brutaliteit niet geloven, ik hing wanhopig op, ze gaf me geen kans om iets te zeggen”.

Zoals te verwachten viel, konden de mensen die een reactie achterlieten het alleen maar eens zijn met de keuze van de dochter. Wie zou zich in haar plaats niet op dezelfde manier hebben gedragen? Je kunt toch niet denken om een feest te organiseren met zo'n 50 mensen, versnaperingen te organiseren en dergelijke, maar één klein detail te vergeten: de gastheren om toestemming vragen. Wie weet of ze, als ze het had gevraagd, misschien toestemming had gekregen van haar dochter en haar schoonzoon en kon het feest in alle rust doorgaan. 

Wat vind jij van het gedrag van de moeder?

Source:

Reddit

Advertisement