De bruidegom reageert op de aanblik van zijn toekomstige vrouw zodra ze de kerk binnenkomt: het is onmogelijk om niet ontroerd te zijn

Janine image
door Janine

08 Mei 2024

De bruidegom reageert op de aanblik van zijn toekomstige vrouw
Advertisement

Een heel leven, het leven dat je verwacht, kan worden omsloten door een eenvoudig maar betekenisvol moment: het moment waarop je je zielsverwant de drempel van de kerk ziet overschrijden, het moment waarop je beseft dat die liefde voor altijd is.

Dit is wat de hoofdpersoon van het verhaal dat we je gaan vertellen gevoeld moet hebben: zijn emoties van pure vreugde en emotie verwarmen het hart.

Advertisement

Tedere momenten van wachten

@3petitspointsfilms/Instagram

Misschien hebben velen van ons het mooie moment al meegemaakt waarin elke twijfel, elke knoop wordt opgelost en nervositeit en angst worden vervangen door enorme dankbaarheid. Het is een kwestie van heel weinig seconden, seconden die een eeuwigheid lijken te duren. Wanneer je gaat trouwen, wanneer de huwelijksceremonie op het punt staat te beginnen, lijkt de tijd evenredig te vertragen met de versnelling van je hartslag.

Er is een precies moment waarop je de apotheose van de catharsis bereikt: wanneer je een reeds geconsolideerde liefde, de ware liefde, voor je ziet verschijnen. Als je bij het altaar staat in de rol van een toekomstige echtgenoot, zoals de traditie voorschrijft, moet je wachten op de komst van de bruid: zij komt altijd als laatste binnen en haar entree is alsof ze officieel de deuren opent voor het heilige huwelijksritueel.

Welnu, deze wervelwind van emoties werd perfect vastgelegd: in slechts een paar seconden vertelde het gezicht van een man - en zijn gebaren - alles wat er te weten viel over zijn gemoedstoestand. Laten we samen de prachtige video bekijken.

Advertisement

De video die de prachtige reactie van de bruidegom in het bijzijn van zijn toekomstige vrouw vereeuwigt

Alles is klaar: de bruidegom wacht met gevouwen handen. De enorme, zware houten deuren van de kerk zijn gesloten: de duisternis in het heilige gebouw heerst. Maar het licht is slechts een paar stappen verwijderd en wacht om haar entree te maken gehuld in smetteloos wit. Dan gaan de deuren open, dan verschijnt het licht.

En dan zien we het gezicht van de bruidegom oplichten, maar hij is nog steeds een beetje gespannen, in zijn handen die ongeduldig wrijven, in zijn houding die wankelt als de man zijn gewicht van de ene voet op de andere verplaatst: zijn geliefde heeft het middenschip betreden, maar ze is nog te ver weg om helder in beeld te worden gebracht en in al haar pracht en praal te worden bewonderd. Maar ze is er en ze loopt naar hem toe.

Nog een paar meter en de man ziet de liefde van zijn leven in al haar pracht en praal, en op dat moment kan hij zich niet langer verzetten: hij staat op het punt ontroerd te raken. Een van de getuigen achter hem voelt de gevoelens van de aanstaande bruidegom en legt een hand op zijn schouder om hem te laten weten dat hij er is, in wat zeker een van de meest gedenkwaardige momenten van zijn leven zal worden. En uiteindelijk gebeurt het.

Reacties van Instagram-gebruikers

De bruidegom is ontroerd en in zijn stralende ogen staat de betekenis van geluk gedrukt. De film eindigt met het paar dat zij aan zij loopt midden in een groene weide, hij kust zachtjes de rug van haar hand en uiteindelijk lopen ze met z'n tweeën het pad af: hun toekomst samen.

De video wekte sterke emoties op, hier zijn enkele reacties van gebruikers: "De gevoelens van de bruidegom waren zo sterk dat zelfs zijn getuigen achter hem ze oppikten: het was zo prachtig", schreef iemand, "De lichaamstaal van de bruidegom onthult zijn stemming!" riep iemand anders uit, "Mannen die hun emoties tonen zijn geweldig”, schreef weer een ander. Wat vind jij van dit prachtige filmpje?

Advertisement