Hond troost een rouwende oude man terwijl hij wacht op de luchthaven (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

31 December 2021

Hond troost een rouwende oude man terwijl hij wacht op de luchthaven (+ VIDEO)
Advertisement

Wie zei er dat onze viervoeters geen gevoelens hebben? Hoewel ze niet de gave van spraak bezitten, op vier poten lopen en een staart hebben, zijn het levende wezens met gevoel die in staat zijn om alle basisemoties te ervaren die hen tot perfecte metgezellen in het leven maken voor mensen die onvoorwaardelijke liefde en genegenheid zoeken. Het is in feite geen toeval dat sommige honden bijvoorbeeld worden opgeleid tot "therapiedieren", oftewel empathische metgezellen die klaar staan ​​om te knuffelen of minder bedeelde mensen een glimlach te geven die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een trauma, een ernstig verlies hebben geleden of die hun eigen strijd voeren in een ziekenhuisbed.

via TODAY

Madison Hunting/Facebook

Madison Hunting/Facebook

De kleine hoofdrolspeler van deze ontroerende scène is een corgi genaamd Cora, wiens baasje Madison Hunting koste wat kost een specifiek moment van haar vlucht van Idaho naar Alaska wilde vastleggen. De 23-jarige vrouw zei dat ze het vliegtuig nam om naar haar moeder, die in Alaska woonde, te gaan en de kerstdagen met haar te vieren; om in de deelstaat van Noord-Amerika te komen, moest Madison overstappen op de luchthaven van Seattle, in het gezelschap van haar trouwe en onafscheidelijke hond Cora.

Terwijl ze wachtte voordat ze het vliegtuig nam, maakte de corgi, die ook een getrainde en gekwalificeerde therapiehond is, een heel eenvoudig gebaar van empathie en vriendelijkheid jegens een oudere passagier die wachtte op het vertrek van zijn vliegtuig, een man die, zo ontdekte Madison later, onlangs een sterfgeval had meegemaakt. Het enige wat de hond heeft gedaan is de aandacht van de onbekende vragen, om door hem geaaid en geknuffeld te worden.

Advertisement
Pubblicato da Madison Hunting su Venerdì 9 febbraio 2018

Een ogenschijnlijk heel eenvoudig en banaal gebaar, maar dat in plaats daarvan de diepe empathie en gevoelens verbergt die de kleine Cora weet te voelen voor mensen die zich verdrietig voelen of een trauma hebben meegemaakt of ervaren. De korte video is gepubliceerd door Madison Hunting zelf, een video die onmiddellijk honderdduizenden gebruikers bereikte, oprecht geraakt door het eenvoudige gebaar van empathie van deze zeer speciale therapiehond.

Je was fantastisch, Cora!

Advertisement