Hond vindt een blinde man die op de grond is gevallen: dankzij haar geblaf heeft ze zijn leven gered - BekijkDezeVideo.nl
x
Hond vindt een blinde man die op de…
Hij loopt een winkel binnen en koopt 6 winterjassen voor daklozen: zijn vrijgevigheid gaat viraal Op 19-jarige leeftijd verliet ze haar studie om zich volledig te wijden aan het huisvrouw zijn: ze houdt ervan om haar man te dienen

Hond vindt een blinde man die op de grond is gevallen: dankzij haar geblaf heeft ze zijn leven gered

21 September 2021 • Door Janine
1.589
Advertisement

Onze dierenvrienden hebben ons mensen veel te leren; niet alleen zijn ze echte kampioenen van onvoorwaardelijke liefde en genegenheid, ze kunnen ons ook onschatbare levenslessen geven. Net als deze 11-jarige hond, protagonist van een reddingsverhaal dat zelfs haar baasje, Mary Violante, verbijsterde; de vrouw kon zich niet voorstellen dat haar Gracie het leven van een oudere man zou kunnen redden dankzij haar constante geblaf...

via: WRAL
foto: WRAL

De vierbenige superheldin van dit verhaal met een gelukkig einde heet Gracie, ze is 11 jaar oud en ze is een hond van gemengd ras, een hond geboren uit de kruising tussen een chihuahua en een teckel; meestal gedroeg Gracie zich heel normaal, net als elke hond van haar ras, ze houdt van spelen, rennen, in het gezelschap zijn van haar favoriete mens... en ze houd van blaffen. Om deze reden had Mary Violante die dag in de woonwijk Wake Forest, in North Carolina, aanvankelijk geen aandacht besteed aan het gejammer van haar 11-jarige hond.

Maar die middag leek het alsof Gracie niet kon stoppen met blaffen, er was iets heel vreemds aan haar constante geblaf, alsof ze iemands aandacht op een gevaar wilde vestigen; en zo, aangetrokken door haar hond, zag Mary dat haar buurman John Ball op de grond lag en niet meer op kon staan.

foto: WRAL

De 92-jarige man, blind en met mobiliteitsproblemen, was voor zijn terras uitgegleden nadat hij zijn evenwicht had verloren en bleef daar wachten tot iemand hem zou helpen opstaan. Gelukkig zag Mary Violante het hele tafereel, aangetrokken door het geblaf van haar Gracie, ze belde onmiddellijk 911 en zorgde ervoor dat de man op de best mogelijke manier kon worden gered. Gelukkig heeft John Ball geen ernstige gevolgen aan de val overgehouden.

Zodra de 92-jarige man hoorde dat het de hond Gracie was die de eigenaar waarschuwde om zijn toestand, kon hij niet anders dan een bedankbriefje schrijven aan Mary en haar viervoetige redder; als de hond er niet was geweest, wie weet hoe lang hij daar zou hebben gelegen, voordat iemand hem had opgemerkt: "Beste Gracie, bedankt voor alles wat je gisteren hebt gedaan door de mensen te waarschuwen dat ik in een situatie van nood verkeerde: je bent mijn heldin! Lassie zou zo trots op je zijn. Je hebt zojuist de onderscheiding van goede buur gekregen. Ik ben vereerd om je vriend te zijn. Kom me een keer opzoeken, en alsjeblieft: blijf blaffen, Gracie! Je vriend, John Ball."

Advertisement
foto: WRAL

Bedankt voor alles wat je hebt gedaan om het leven van deze in moeilijkheden verkerende oude man te redden, kleine Gracie: je bent een echte held!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt