"Ik heb een fulltime baan, maar ik ben dakloos": een vrouw lucht haar hart

Janine image
door Janine

01 April 2023

"Ik heb een fulltime baan, maar ik ben dakloos": een vrouw lucht haar hart
Advertisement

Een stabiele, langdurige baan vinden die de juiste zekerheid geeft om dag in dag uit vooruit te kunnen, is de droom van ons allemaal. Van jongs af aan hebben we er alles aan gedaan om voor onszelf een toekomst te creëren: er zijn er die doorstuderen om zich te specialiseren in een bepaald vakgebied en er zijn er die ervoor kiezen om zich meteen in de werkwereld te storten . In beide gevallen is het doel een zekere onafhankelijkheid te hebben die niet alleen economisch, maar ook op persoonlijk vlak groei bevordert.

Dat is precies wat de hoofdpersoon van ons verhaal dacht te doen op het moment dat ze een fulltime baan vond en een vast salaris had. Jammer dat niet alles volgens plan verliep en dat ze ondanks alles dakloos werd.

via Daily Mail

Advertisement

Het verhaal speelde zich af in Kirkby, in Merseyside, Engeland, waar Kayleigh Lindon woont, een jonge vrouw die werkt in de thuiszorg. Juist zij, die een clip op sociale media deelde, sprak over de dagelijkse moeilijkheden om vooruit te komen en praktisch een dakloze te zijn.

Waar de jonge werkneemster over vertelde, is dat ze zich ondanks alle inspanningen van de wereld niet vervuld voelt en op de gemeente moet vertrouwen voor een dak boven haar hoofd.

De vrouw bekende dat ze, toen ze klaar was met haar studie, een huis ging huren, maar de ongepastheid van haar kamergenoten zou ertoe hebben geleid dat ze meer uitgaven had dan verwacht en dus meer schulden. Een situatie die in de loop van de tijd erger werd, totdat het voor haar niet meer mogelijk was om de huur te betalen en ze eerst bij vrienden moest aankloppen en daarna bij het openbaar bestuur voor hulp en onderdak.

Advertisement
Kayleigh Lindon/Facebook

Kayleigh Lindon/Facebook

Zo begonnen haar omzwervingen van de ene motelkamer naar de andere, al naar gelang de ontvangen aanwijzingen. Een situatie die niet gemakkelijk te managen is en ook niet normaal: ze zou zo graag, elke dag en fulltime werkend, haar eigen woonruimte willen kunnen betalen.

Op de afbeeldingen die op internet zijn geplaatst, laat de jonge vrouw zien dat ze niet meer heeft dan een paar koffers en drie plastic tassen en dat ze elke week van de ene plaats naar de andere moet verhuizen.

"'s Ochtends wakker worden en jezelf in deze situatie bevinden voordat je naar je werk gaat, is niet gemakkelijk", verklaarde ze. Blijkbaar moet ze, als het tijd is om van kamer te veranderen, opschieten voordat ze naar haar werk gaat om alles op orde te brengen en de kamer te verlaten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze alles met zich mee moet dragen en dat is niet erg aangenaam.

Kayleigh Lindon/Facebook

Kayleigh Lindon/Facebook

Veel gebruikers zijn zich bewust geworden van haar verhaal en hoewel sommigen hebben gezegd dat ze erg medelijden met haar hebben en met de situatie waarin ze gedwongen is te leven ondanks een fulltime baan, zijn er mensen die haar hebben bekritiseerd vanwege de esthetische attenties die ze aan zichzelf geeft in plaats van dat geld opzij te zetten en een fonds op te bouwen voor een toekomstig huis. Ze wilde echter onderstrepen dat ze veel vrienden heeft in de schoonheidssector en dat de behandelingen vaak gratis zijn en ze niets uitgeeft, maar dat de moeilijkheden niet verminderen.

Wat vind jij van deze kwestie: hoe zou jij in haar schoenen met een soortgelijke situatie omgaan?

Advertisement