83-jarige vrouw wordt verliefd en trouwt met 37-jarige man: “het was allemaal bedrog”

Janine image
door Janine

30 Mei 2024

Iris samen met haar ex-man
Advertisement

In de steeds populairder wordende wereld van online dating kan de grens tussen liefde en bedrog soms vaag lijken en resulteren in een situatie die behoorlijk complex is om mee om te gaan, zoals het verhaal van Iris Jones laat zien.

Advertisement

Wat is er precies gebeurd?

Iris met haar ex

@Iris Jones/facebook

Iris is een 83-jarige Britse vrouw die trouwde met een jonge Egyptische man die ze op Facebook had ontmoet. Hun verhaal, dat in juni 2019 begon met een reis die de oudere vrouw naar Caïro maakte, eindigde in een pijnlijke scheiding en beschuldigingen van fraude.

Iris ontmoette Mohamed Ibrahim online en trouwde het jaar daarop met hem. Het koppel kreeg bekendheid na een interview in een tv-programma in 2021, waar Iris openlijk sprak over hun intieme leven, wat voor hilariteit zorgde bij de presentatoren.

Het huwelijk viel echter uiteen toen Iris ontdekte dat ze Mohamed's schulden had betaald en hem grote sommen geld had geleend. Hun breuk werd aangekondigd door de vrouw zelf, die beweerde dat ze Mohamed had vervangen door een kat.

Iris gebruikte Facebook om haar ervaring te delen en andere kwetsbare vrouwen te waarschuwen die online op zoek zijn naar liefde. Ze wees erop dat bepaalde personen op datingsites alleen geïnteresseerd zijn in het financieel uitbuiten van “vermeende” partners.

Op het sociale platform gaf ze aan vastbesloten te zijn om dergelijke oplichters te ontmaskeren, waarbij ze aangaf dat ze er van genoot om de touwtjes in handen te hebben, waarbij ze situaties in haar voordeel manipuleerde. Ze onthulde ook meer persoonlijke details over haar relatie met de man, zoals Mohamed's poging om Iris te isoleren van haar familie en haar te overtuigen om haar testament in zijn voordeel te veranderen.

Advertisement

Hoe kun je liefdeszwendel vermijden?

Freepik

In het digitale tijdperk is het online vinden van liefde voor velen een dagelijkse realiteit geworden, maar helaas heeft het fenomeen liefdesfraude zich ook verspreid. Om te voorkomen dat je in deze valkuilen trapt, is het essentieel om voorzichtig te werk te gaan. De sleutel is om altijd enige scepsis te behouden, vooral wanneer online interacties te snel lijken te verlopen of in korte tijd te intiem worden.

Een van de belangrijkste aspecten is het beschermen van je persoonlijke en financiële gegevens. Het delen van details zoals je adres, bankgegevens of andere gevoelige gegevens kan in feite de deur openen voor mogelijke fraude.

Luisteren naar je intuïtie is net zo cruciaal: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook het geval. Daarom kan de tijd nemen om de ander echt te leren kennen, zonder te haasten, een zeer geschikte strategie blijken te zijn.

Tot slot kan het vertrouwen op betrouwbare en veilige datingplatforms ook helpen om het risico te verkleinen om oplichters tegen te komen. Deze sites hebben vaak systemen om de identiteit van hun gebruikers te verifiëren en bieden interne communicatiemiddelen zodat persoonlijke contactinformatie niet meteen gedeeld hoeft te worden.

Het verhaal van Iris Jones is emblematisch voor alles wat er kan schuilgaan achter de zoektocht naar liefde via de enorme wereld van online dating. Haar verhaal is een duidelijk voorbeeld van hoe de opwinding van een nieuwe liefde soms het oordeel kan vertroebelen, waardoor mensen worden blootgesteld. Tegelijkertijd benadrukt het verhaal van Iris het belang van constante waakzaamheid en een weloverwogen benadering van online dating, vooral in een tijd waarin digitale interacties gemakkelijk ware bedoelingen kunnen verhullen.

Advertisement