Hij heeft 90% van zijn lichaam getatoeëerd: "op het werk moest ik me verstoppen om niet gezien te worden door de bazen"

Janine image
door Janine

28 Oktober 2022

Hij heeft 90% van zijn lichaam getatoeëerd: "op het werk moest ik me verstoppen om niet gezien te worden door de bazen"
Advertisement

Veel mensen houden tegenwoordig van tatoeages en minachten de gedachte om er een of meer op hun lichaam te hebben niet. Er zijn mensen die voor een kleine kiezen ter herinnering aan een bepaalde gebeurtenis die verband houdt met hun leven of met een speciaal persoon, en degenen die daarentegen besluiten hun lichaam volledig te laten tatoeëren, totdat ze zelfs geen centimeter huid onbedekt laten. Dit is het geval van de man over wie we je willen vertellen.

De hoofdpersoon, liefhebber van deze kunstvorm, gaf ongeveer 27.000 euro uit om zijn doel te bereiken, maar helaas is zijn passie negatief gebleken in de werksfeer. Laten we eens kijken waarom.

via The Sun

Advertisement

Matthew Whelan is een 42-jarige Britse man die beroemd werd vanwege zijn pech betreft het werk als gevolg van zijn getatoeëerde lichaam. De man, onstuitbaar gek op tekeningen op het lichaam, heeft een persoonlijk record behaald: hij heeft 90% van zijn huid bedekt. Helaas voor hem is zijn passie een probleem geworden.

Veel mensen, vooral op de werkvloer, verwachten dat een bepaalde etiquette gerespecteerd wordt en dit gaat niet alleen over kleding. Er zijn namelijk bedrijven die het ongepast vinden om "overdreven" getatoeëerde werknemers als hun personeel te hebben. Daarom kan het voor degenen die er gepassioneerd over zijn zoals Matthew, problematisch worden om te werken of gewoon door anderen gezien te worden.

Advertisement

"Mijn uiterlijk heeft me meer dan eens beperkt - zei de 42-jarige - Mensen beschouwen je anders en stoppen je in een hoekje. Het is waar dat bedrijven een gedragscode hebben en bepaalde regels respecteren, maar ik dacht dat dit alleen om kleding ging. In het verleden - vervolgde hij - heb ik echt te lijden gehad van discriminatie vanwege mijn tatoeages".

De man werkte in een callcenter toen op een dag bezoek van de managers werd verwacht. Volgens wat hij vertelde kwamen ze plotseling bijeen om iemand naar de andere kant van het gebouw te verplaatsen. De persoon die verplaatst moest worden, was hij. Ze wilden absoluut niet dat de bazen zo'n getatoeëerde werknemer zouden zien en hij werd praktisch voor hun ogen verborgen. Een gênante en niet bepaald positieve situatie die de man aan het denken zette.

Ondanks het risico niet geaccepteerd te worden in een andere werkomgeving of zelfs zijn baan te verliezen, is hij niet van plan zijn uiterlijk op te geven.

Ben je het ermee eens of denk je dat hij zou kunnen besluiten om enkele ervan te verwijderen om toekomstige problemen te voorkomen?

Advertisement