Tweelingzussen trouwen met tweelingbroers: de kinderen zijn “broertjes” en niet alleen neefjes

Janine image
door Janine

15 Juni 2024

Twee stellen met hun kinderen
Advertisement

Je zielsverwant ontmoeten is de droom van iedereen. Iedereen zou graag de juiste persoon naast zich hebben met wie ze de momenten van hun leven kunnen delen, samen een reis kunnen maken en, misschien, een gezin kunnen stichten en kinderen kunnen krijgen. Het overkomt veel mensen, maar soms is deze “normaliteit” echt bijzonder en ongelooflijk. 

Er zijn gevallen waarin een tweeling verliefd wordt op een andere tweeling. Onmogelijk? Absoluut niet, en de mensen over wie we je nu gaan vertellen zijn daar het bewijs van.

Advertisement

Tweelingzussen delen een gemeenschappelijk lot...

Kerissa en Vanessa

@kerissadarpino/Instagram

Kerissa en Vanessa Sealby zijn twee prachtige tweelingzussen die het geluk hadden om, tegen alle verwachtingen in, de tweelingbroers Jacob en Lucas te ontmoeten, verliefd op elkaar te worden en met elkaar te trouwen. Een situatie die ongelooflijk is, dat kunnen we niet ontkennen, maar die werkelijk spectaculair is in zijn uniciteit.

Een tweelingbroer hebben is niet zo zeldzaam, maar niet iedereen is in staat het te accepteren. Wetende dat we elke dag een identieke persoon naast ons hebben met wie velen ons zouden kunnen verwarren, kan het delen van onze identiteit met hem of haar ingewikkeld blijken. De tweeling in dit verhaal ervoer precies dit toen ze opgroeiden. Zichzelf in elkaar zien, wetend dat ze niet uniek waren in de wereld, maar dat ze op de een of andere manier een dubbelganger hadden, gaf aanleiding tot gemengde gevoelens in hen. Beiden, zo vertelden ze, wilden anders zijn dan de ander, maar de genetica had haar beloop genomen en het was onmogelijk om dat te veranderen. 

Op basis van dit verlangen om zichzelf te onderscheiden, vertoonden de twee jonge vrouwen tijdens het opgroeien een verschillende smaak, ook wat betreft jongens, maar ze hadden nooit verwacht dat het lot voor hen twee huwelijken had voorzien met mannen die zelf ook tweelingen waren.

Advertisement

Dubbele tweeling en twee kleine "neefjes-broertjes"

Twee stellen met hun kinderen

@kerissadarpino/Instagram

Ondanks hun aanvankelijke terughoudendheid bij het accepteren van het idee dat ze tweelingen konden leren kennen en erin geïnteresseerd konden zijn, besloten Vanessa en Kerissa een avondje uit te gaan met twee identieke broers en realiseerden ze zich, zonder het zich zelfs maar voor te stellen, dat ze alle vier voor elkaar gemaakt waren. Zo begon de dubbele relatie en na verloop van tijd werden ze steeds serieuzer, totdat ze op verschillende momenten zowel trouwden als kinderen kregen. Een immens geluk dat vooral verband hield met hun aard als tweeling. Maar daar houden de eigenaardigheden van zulke relaties niet op.

In dit soort gevallen horen we vaak dat de kinderen van tweelingparen niet alleen neef en nicht zijn, maar zelfs broers: is dit waar? We weten dat tweelingen DNA delen en dat hun biologische kenmerken erg op elkaar lijken. Dit, vooral in gevallen zoals waar we het over hebben, bevordert zeer vergelijkbaar DNA bij de kinderen, zodat ze niet alleen neefjes zijn, maar ook bijna broertjes worden vanwege de genetica.

Ook voor hun respectievelijke moeders en vaders zijn de twee kinderen verbonden door een broederband en is het alsof elke ouder niet alleen de oom of tante is, maar ook de ouder. Een heel bijzondere situatie, dat valt niet te ontkennen, die bijna bij toeval ontstond, maar die beide koppels vervolgens heel veel geluk bracht en echt speciaal maakte.

Advertisement