Vrouw verliest verlovingsring en eist identieke ring: “ik kon het me niet meer veroorloven”

Janine image
door Janine

05 Juni 2024

Advertisement

Het aanzoek met een verlovingsring is essentieel voor het huwelijk. Het is een heel mooi en romantisch moment dat voor veel mensen onmisbaar is als ze de sprong willen wagen. 

Bij het stel waar we het over hebben, was het echter de verlovingsring die een vervelende ruzie en veel misverstanden tussen de twee veroorzaakte, wat leidde tot enkele zeer gespannen momenten. Laten we eens kijken wat er gebeurde.

Advertisement

De verloren verlovingsring

Het verhaal werd op Reddit verteld door een man die, moe van wat hij met zijn vriendin meemaakte, besloot stoom af te blazen en te horen wat mensen die totaal niets met de zaak te maken hadden, erover dachten. Het begon allemaal met een wandeling in de bergen waarbij de vrouw besefte dat ze haar verlovingsring kwijt was.

"Ik ben 29 jaar oud en mijn vriendin is 28 - begon de auteur van het bericht - Een paar maanden geleden heb ik haar ten huwelijk gevraagd met een mooie ring waarvoor ik lang had gespaard, en sindsdien hebben we alles georganiseerd. Helaas besefte ze tijdens een weekend in de bergen en terwijl we aan het wandelen waren dat ze hem kwijt was - vervolgde hij - we gingen terug en hebben er uren naar gezocht, maar er was geen spoor van te vinden”.

Het kostbare symbool van het huwelijksaanzoek was dus verloren gegaan, maar het was niet zozeer dit dat voor spanning zorgde, als wel de eis van de vrouw om er een identiek exemplaar voor in de plaats te krijgen, compleet met een tweede aanzoek. Een eis waaraan de man niet kon voldoen.

Advertisement

De man kon zich geen identieke ring veroorloven...

The Glorious Studio/Pexels

"Toen we thuiskwamen, vroeg ze me dezelfde ring opnieuw te kopen en haar opnieuw ten huwelijk te vragen - vervolgde hij - maar ik wees haar erop dat het een grote financiële last voor mij zou zijn en stelde haar voor om een eenvoudiger exemplaar te kopen en het dan om te ruilen voor dat exemplaar zodra ik de kans had. Ze werd boos en zei dat als ik echt van haar hield, ik wel een manier zou vinden". 

Een echte tragedie voor de vrouw dus, waardoor ze zelfs twijfelde aan de gevoelens van haar vriend. En toch had hij een alternatieve oplossing voorgesteld om haar gelukkig te maken, maar het was niet genoeg. Gebruikers waren het erover eens dat de 29-jarige niet fout was en dat zij voorzichtiger had kunnen zijn, gezien de waarde van het object, niet alleen sentimenteel, maar ook materieel.

wie heeft er gelijk?

Timur Weber/Pexels

Als we erover nadenken, vertegenwoordigt de verlovingsring, naast het feit dat het een object van grote waarde is, iets heel belangrijks dat verder gaat dan het materiële aspect. Het is de schatkist van wederzijdse liefde, de belofte om de persoon voor altijd te willen steunen en hem of haar elk moment van het leven bij te staan. En hoewel de toewijding van de aanstaande bruidegom bij het kiezen en orkestreren van het aanzoek prachtig is, is het ook cruciaal dat de vrouw dat prachtige sentiment koestert. 

In dit verhaal kon de man geen identiek exemplaar kopen vanwege materiële moeilijkheden, maar zij had misschien zorgvuldiger met het kostbare exemplaar om kunnen gaan, om te voorkomen dat ze het zou verliezen. Bovendien had ook een minder duur exemplaar het kunnen vervangen. Bij liefde telt tenslotte niet het bedrag, maar het gebaar zelf. 

Wat vind jij van deze hele kwestie en met welke van de twee ben jij het eens?

Source:

Reddit

Advertisement