Vrouw verlaat echtgenoot omdat een helderziende haar vertelt dat hij ontrouw is: “ze heeft er spijt van, maar ik wil scheiden”

Janine image
door Janine

12 Juni 2024

Advertisement

Wat moet aan de basis liggen van een grote liefde? Vertrouwen is het ingrediënt dat nooit mag ontbreken in een relatie die als stabiel, diepgaand en langdurig kan worden beschouwd. Als dit ontbreekt, vallen de fundamenten van de relatie weg en kan het erg ingewikkeld zijn om deze weer goed te krijgen.

In het verhaal in kwestie vertrouwde een man op internet toe dat hij een groot probleem had met zijn vrouw. Deze laatste was er, na een gesprek met een paranormale vriendin van haar, lange tijd van overtuigd dat haar man haar bedroog. Omdat hij haar niet van het tegendeel wist te overtuigen, kon hij niets anders doen en kwam hij tot een drastisch besluit.

Advertisement

Hoe is de breuk ontstaan?

Een post op Reddit diende als uitlaatklep voor een man die, moe van wat hij met zijn vrouw meemaakte, zich tot anderen wendde om erachter te komen hoe hij zich moest gedragen en wat hij moest doen om om te gaan met de tragische omstandigheid waarin hij zich bevond.

"Ik ontmoette mijn vrouw Rhona op de universiteit - begon de auteur van het bericht - Na onze studie verhuisden we naar haar geboorteplaats en voordat we gingen trouwen, woonden we twee jaar samen. Op onze bruiloft ontmoette ik Anna, een vriendin van mijn vrouw, een helderziende die bij die gelegenheid mijn hand las. Sindsdien hebben we haar heel weinig gezien omdat ze ver weg woont, maar de laatste keer dat ze naar onze stad kwam, gebeurde er iets vreemds".

Blijkbaar begon de vriendin van zijn vrouw hem te volgen, hem te controleren en om zijn mobiele telefoon te vragen om te bellen, ook al had ze er zelf een: kortom, ze wilde weten waar hij was en wat hij deed. Waarom? De helderziende was ervan overtuigd dat hij Rhona ontrouw was, en het absurde was dat de vrouw haar vriendin geloofde en niet de liefde die haar man beweerde voor haar te voelen.

Advertisement

Na vele pogingen kwam hij tot een drastisch besluit

cottonbro studio/Pexels

"Ik hou van mijn vrouw en ik zou niets doen om haar pijn te doen - bekende de man - maar ze vertrouwt Anna meer dan mij en verliet het huis om terug te keren naar haar ouders". Vanaf dat moment deed de man er alles aan om haar ervan te overtuigen dat hij geen andere relatie had en dat zij de enige vrouw in zijn leven was, maar er was niets aan te doen. Daarom nam de echtgenoot na vele maanden de beslissing om te scheiden en pas op dat moment, nadat een detective hem had gevolgd en geen bewijs van verraad had gevonden, wilde zijn vrouw weer bij hem terug komen.

Op dat punt was het echter onmogelijk om de relatie te herstellen. Voor onze hoofdpersoon had het diepgaande gebrek aan vertrouwen de fundamenten van het gevoel ondermijnd en niets kon alles nog goed maken. Had hij het mis?

Internetgebruikers steunden de man en moedigden hem aan te scheiden van een vrouw die hoogstwaarschijnlijk niet echt van hem hield en het in de toekomst nog erger zou kunnen maken, gezien haar gedrag.

Met wie ben jij het eens?

cottonbro studio/Pexels

Misschien kan iemand goed begrijpen wat er is gebeurd omdat hij of zij zelf een soortgelijke ervaring heeft gehad, of zich de gevoelens kan voorstellen die hij had. Bang zijn voor verraad is iets frustrerends en negatiefs, maar iemand beschuldigen alleen op basis van het lezen van een hand en de vermoedens van een derde persoon is onjuist. Dat is de reden waarom deze man uiteindelijk de zaak heeft opgelost, en als het eerst zijn doel was om zijn vrouw terug te winnen, besloot hij daarna de strijd op te geven en haar te laten gaan.

Denk je dat hij juist heeft gehandeld of had hij er beter nog even over na kunnen denken?

Source:

Reddit

Advertisement