Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk met een prachtige ring: “ze vroeg me waar de echte was”

Janine image
door Janine

03 Juni 2024

Advertisement

We weten dat wanneer het moment gekomen is om je vriendin ten huwelijk te vragen, je er niet omheen kunt dat je haar een mooie ring geeft. Het is wat anticipeert op trouw en symboliseert alle liefde die je voelt voor je partner. Meestal is het een klassieke solitaire, een diamant die net zo uniek is als het gevoel ten opzichte van je geliefde, maar dat betekent niet dat andere oplossingen niet net zo geschikt zijn.

In het verhaal dat we je nu gaan vertellen, werd de keuze van de vriend echter niet bepaald gewaardeerd door de toekomstige bruid. Ze verwachtte iets heel anders, maar waarom? Dat gaan we uitzoeken!

Advertisement

Eindelijk het huwelijksaanzoek...

Daniel Moises Magulado/Pexels

Het verhaal werd verteld door een 31-jarige op Reddit. Hij luchtte zijn hart en vertelde hoe hij tot het aanzoek kwam, de reactie van zijn vriendin en de reden waarom hij niet akkoord wilde gaan.

"Ik ben al drie jaar samen met dit meisje - begon hij - ze is een fantastisch persoon, ik ben heel verliefd op haar, dus ik heb haar ten huwelijk gevraagd. Ik kocht een diamanten ring die ze meerdere keren had gezien en die ze op prijs stelde, maar toen het moment aanbrak, keek ze me aan en vroeg me waar de echte ring was, verwijzend naar de ring die van mijn moeder was”.

Een reactie en een verzoek waar de man versteld van stond. Welke ring bedoelde ze?

Advertisement

Waar was de "echte" verlovingsring?

Larry Cross/Pexels

De man vertelde dat zijn moeder was overleden voordat hij zijn huidige vriendin ontmoette en dat de as van de vrouw in een diamant was veranderd en op de trouwring was gezet die van haar was geweest en waarvan de oorspronkelijke steen verloren was gegaan. Een voorwerp dat haar zoon koesterde.

Die ring heeft geen waarde, maar betekent alles voor me - vertelde hij in het bericht - en ik ontdekte dat ze ervan overtuigd was dat dat het cadeau van het aanzoek zou zijn. Ze dacht dat als ik haar datgene gaf waar ik het meest om gaf, het zou betekenen dat ik haar echt al mijn liefde zou geven. Ze vertelde me dat ze het aanzoek niet zal accepteren, tenzij ik het nog een keer doe met die ring - vervolgde hij - Dat voel ik niets voor, maar mijn vrienden vinden, dat als ze alles voor me is en zo'n gebaar zo belangrijk is om ja op te zeggen, het niet verkeerd zou zijn om het haar te geven”. 

Hoe los je zo’n dilemma op?

Geen makkelijke situatie om mee om te gaan...

De verlovingsring is een heel belangrijk voorwerp en het is goed dat hij met zorg en liefde wordt gekozen, maar in dit geval vertegenwoordigde het veel meer en bevatte het een “geheim” dat te groot was voor de man. Daarom vonden Reddit-gebruikers het normaal dat hij het afwees. Hij had immers niet zomaar de eerste de beste ring gepakt die hij in een willekeurige etalage zag, maar was op zoek gegaan naar de ring die zijn vriendin al meerdere keren had gezien, die ze mooi vond en die ze wilde hebben. Het was echter niet genoeg voor haar en de man had haar iets nog groters moeten geven als blijk van liefde. 

Maar afscheid moeten nemen van een voorwerp dat zo belangrijk is en verbonden is met je moeder die je niet meer aan je zijde hebt, moet heel moeilijk zijn. Hij had er natuurlijk over kunnen nadenken, maar hoe kunnen we zijn keuze bekritiseren, wat die ook is?

Wat denk jij ervan en wat zou jij in zijn plaats doen?

Source:

Reddit

Advertisement