Ontdek deze drijvende structuur in Amsterdam die speciaal is bedoeld voor het opvangen van de zwerfkatten van de stad! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ontdek deze drijvende structuur in Amsterdam…
Een verstopte gootsteen? Met deze truc los je dit probleem op zonder gebruik van chemische middelen! Kookles: als je een ei ZO kunt breken, mag je jezelf als chef-kok beschouwen!

Ontdek deze drijvende structuur in Amsterdam die speciaal is bedoeld voor het opvangen van de zwerfkatten van de stad!

Door Sarah Nichele
3.229
Advertisement

Het wordt de Poezenboot genoemd en het is een opvangplaats voor straatkatten sinds 1996. Deze bijzondere drijvende structuur bevindt zich in Amsterdam en is opgericht door Henriette van Weelde om alle katten die behoefte hadden aan een hapje eten en verzorging welkom te heten. Sindsdien is het uitgegroeid tot een liefdadigheidsorganisatie die dankzij de donaties van de bewoners en toeristen tot op heden kan blijven bestaan. Iedereen is welkom voor een rondleiding op de poezenboot!

De structuur dient momenteel als onderkomen voor 14 katten die hier permanent verblijven en als opvangplaats voor zwerfkatten, en wordt gerund door vrijwilligers die helpen om gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, steriel, ingeënt en gechipt te krijgen om daarna een geschikt en liefdevol thuis voor ze te vinden.

Alle donaties worden beheerd door 'Stichting de Poezenboot' die zich onder andere toelegt op het betalen van de medische kosten of kosten voor de verzorging van katten voor katteneigenaars die financieel in zwaar weer zitten.

Advertisement

Ondanks de moeizame relatie die katten doorgaans met water hebben, hebben de katten die hier wonen hun woonsituatie helemaal omarmd en als ze worden geadopteerd en weer op het vaste land gaan wonen, hebben ze hier ook geen moeite mee.

Als je toevallig in de buurt bent, raden we je aan om zeker een bezoekje te brengen aan deze boot!

Tags: DierenKattenNederland

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Ben je gek op dieren?

Klik op "Vind ik leuk" voor de leukste video's.

×

Ik ben al fan, bedankt