x
Hij kocht een Rolex in 1960 voor $120:…
Met deze manoeuvre kun je jezelf redden als je dreigt te stikken! Dit is de snelste en goedkoopste manier voor het verwijderen van roest... WOW!

Hij kocht een Rolex in 1960 voor $120: jaren later bracht hij het naar een expert en die schatte het op $75.000

03 Mei 2017 • Door Romy Mortier
40.575
Advertisement

Wanneer iemand met meer kennis dan wijzelf een onpartijdig advies geeft is het goed om om dit trouw op te volgen, omdat we daar zeker enig voordeel uit kunnen trekken als we attent zijn. Voor deze Amerikaanse veteraan gebeurde dit bijvoorbeeld, toen hij in Duitsland was gestationeerd in 1960, en een man hem adviseerde om niet naar huis terug te keren voor de aankoop van een goede kwaliteit Rolex. De man in de video die in de video te zien is en de aankoop deed op die verre dag in zijn geheugen vele jaren geleden toont het horloge aan een deskundige die hem van de waarde van zijn horloge op de hoogte stelt.

 


Achter de schermen.

Toen deze man zijn functie als soldaat in Duitsland uitvoerde in 1960 ontving hij de tip van een van zijn superieuren: het kopen van een Rolex, het horloge dat beschouwd werd als de beste in de wereld, voordat hij terug zou keren naar huis. Hij deed het, al was het voor hem een grote aankoop, een item dat duurder was dan zijn toenmalige maandsalaris, $ 120.

 

De valutatie.

Toen de Amerikaanse veteraan het item presenteerde om het horloge te laten valuteren, bracht hij ook het doosje, de oorspronkelijke band,bewijs van aankoop en ontvangst met alle klok specificaties mee. Dankzij deze aanpak werd ondervonden dat het om een Rolex GMT-Master uit 1960 gaat, de eerste van deze serie die Rolex ooit maakte en voortbracht.

 

Advertisement

Een onverwachte schatting.

Als de expert de hele uniciteit van de objecten die de man heeft geïntroduceerd heeft geanalyseerd, legt hij de veteraan uit dat als hij alleen zijn horloge mee had gebracht de waarde ervan werd geschat op ongeveer 35 duizend dollar (niet slecht!). Omdat van de gehele aankoop echter alles nog compleet en in uitstekende staat verkeerde, steeg de schatting tot 75 duizend dollar! Als de man besluit om de jaren oude rolex te verkopen, kan het naar alle waarschijnlijkheid zelfs lukken om er nog meer voor te verkrijgen. Wie weet wat hij besloten heeft om te doen ... 

Zie hieronder de video van de schatting van het historische horloge met de reactie van de man erbij.

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt