Ze werden als kinderen gescheiden tijdens de Holocaust: deze twee neven ontmoeten elkaar 75 jaar later weer - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze werden als kinderen gescheiden tijdens…
Loyaal, betrouwbaar en zelfverzekerd: een Leeuw als vriend hebben is een hele eer Op hun trouwdag neemt haar man haar mee uit eten bij McDonald’s, en ze legt uit waarom ze zich een koningin voelt

Ze werden als kinderen gescheiden tijdens de Holocaust: deze twee neven ontmoeten elkaar 75 jaar later weer

01 Oktober 2019 • Door Janine
2.698
Advertisement

Zoals we weten, werden hele families gescheiden en letterlijk weggevaagd door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het komt zelden voor om over verhalen uit die periode te horen die geen tragisch einde hebben, maar toch zijn er mensen die de gruwelen van die periode hebben overleefd. Twee neven, Morris Sana en Simon Mairowitz, brachten 75 jaar van hun leven door met het vrezen voor het ergste omdat ze elkaar na het einde van de oorlog kwijt waren. Maar nu hebben ze elkaar na al die jaren weer ontmoet. De ontroerende scène werd vastgelegd door de nicht van een van de twee oudere mannen.

Opgegroeid in Roemenië in de jaren ’30, waren Morris en Simon beste vrienden, maar toen de invasie van het nazi-leger plaatsvond in 1940, werden hun families gedwongen het land in tegengestelde richting te ontvluchten. Beiden verloren elkaar snel uit het oog en begonnen al snel te denken dat hun beste vriend in een concentratiekamp was beland. Het duurde vele decennia voordat de nicht van Morris Simon's dochter had opgespoord, toen ze op zoek was naar verre familieleden op Facebook.

De twee kwamen op Facebook met elkaar in contact en kwamen achter de relatieve woonplaatsen van hun oudere familieleden: Morris woonde in Raanana, Israël en Simon in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf dat moment was er slechts een kleine organisatie nodig om een reünie voor te bereiden in Tel Aviv, in Israël. Het moment waarop de twee neven elkaar omhelsden werd vastgelegd door een familielid en het was ontroerend voor iedereen. Op het moment dat Simon zijn neef ziet, licht zijn gezicht op: "Wat heerlijk je weer te zien!" Morris groet hem en omhelst hem. Simon, zichtbaar ontroerd, houdt het gezicht van zijn neef vast en zegt: “Wat mooi om je na al die jaren te zien". Beiden emotioneel, huilden om het geluk elkaar te hebben gevonden en voor de lang verloren tijd, die ze zonder elkaar hebben doorgebracht.

In de video vertelt Morris aan Simon dat hij door de jaren heen vaak aan hem heeft gedacht, vooral tijdens hun jeugd in Roemenië. "Ik herinner me je nog toen je nog een kind was," zei hij. "Jij weet het toch ook nog wel?”

Advertisement

Het was echt een mooi moment. Beide zijn 80 jaar oud, maar ze zijn van plan elkaar zo vaak mogelijk te zien, nu ze elkaar eindelijk hebben gevonden.

Een verhaal dat, ondanks de tragedie, een gelukkig einde had.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt