Hij spaart sinds de jaren zeventig elke penny die hij tegenkomt: 45 jaar later besluit hij de muntjes in te wisselen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij spaart sinds de jaren zeventig elke…
Na negen jaar gaan de dreads eraf: wanneer zijn moeder hem ziet kan ze haar ogen niet geloven Vanaf buiten lijkt het een normaal huis, maar aan de binnenkant tref je een parel van de architectuur aan!

Hij spaart sinds de jaren zeventig elke penny die hij tegenkomt: 45 jaar later besluit hij de muntjes in te wisselen!

30 Augustus 2017 • Door Sarah Nichele
23.537
Advertisement

Er zijn mensen die elk jaar geld sparen om op vakantie te gaan en er zijn mensen die geld sparen om in contact te blijven met hun spiritualiteit. Ortha Anders is één van deze personen. Het begon allemaal 45 jaar geleden, in de jaren zeventig, toen Ortha uit Louisiana zijn eerste penny opraapte op straat. Sindsdien is hij daar niet meer mee gestopt. Als hij uiteindelijk besluit om de muntjes in te wisselen, is hij blij verrast met de waarde van de munten die hij door de jaren heen bij elkaar wist te rapen en sparen.   

Hij raapte zijn eerste munt op van de straat...

"Ik ben ervan overtuigd dat elke penny die ik op straat vind een bericht is van God om mij eraan te herinneren dat ik dankbaar moet zijn. Op de dagen dat ik niet bad vond ik altijd een muntje." Om ruimte te besparen besloot de man om de muntjes in flessen te bewaren. 

Na 45 jaar had hij 15 flessen van 20 liter die tot de rand toe waren gevuld met pennies. Anders gaat naar de bank met zijn flessen...

Na vijf uur tellen met behulp van een telmachine voor munten, kreeg hij te horen dat hij 5.136, 14 dollar aan munten in zijn bezit had.

Advertisement

Omdat hij zich bewust was van de spirituele waarde van een enkele penny, heeft hij nooit toegestaan dat iemand hem hielp met zijn verzameling zonder daar iets voor terug te geven.

Voor elke cent die hij van zijn vrienden of ouders kreeg, gaf Anders iets terug. "Ik was op zoek naar iets waardoor ik mij diep verbonden zou blijven voelen met God." Hij heeft zich nooit bezig gehouden met de waarde van de munten, totdat hij zich vanwege financiële redenen gedwongen zag om de munten in te wisselen.  

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt