Deze man werd bevriend met een dakloze vrouw: ze lunchen elke dinsdag samen en hij leert haar te lezen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man werd bevriend met een dakloze…
Handen verouderen sneller als het gezicht: dit zijn de regels om ze jonger te laten lijken De kleur van de knop waarop je zou drukken, kan je enkele aanwijzingen geven over je huidige stemming

Deze man werd bevriend met een dakloze vrouw: ze lunchen elke dinsdag samen en hij leert haar te lezen

Door Janine
33.122
Advertisement

Daklozen vind je overal ter wereld: mensen die op straat leven (of zich verstoppen) vanwege de meest uiteenlopende redenen en vanaf dat moment spoken lijken te worden voor de maatschappij.

We lopen langs ze heen, misschien geven we ze wat geld, maar hun verhalen blijven bijna altijd een mysterie. En toch hebben zij er ook één, net als wij, en soms gebeurt het dat iemand stil blijft staan om ernaar te luisteren, zoals deze man heeft gedaan toen hij besloot de vrouw te leren kennen die hem iedere ochtend begroet.

Greg Smith werd vrienden met een vrouw die op straat leeft en nadat hij met haar een paar keer is wezen lunchen heeft hij iets ontdekt wat hem diep geraakt heeft.

Hij vertelt zelf het verhaal...

Ik woon in Orlando en werk in het centrum. Iedere dag ontmoet ik verschillende mensen op straat die geld vragen maar deze vrouw, ook al heb ik haar al vaker gezien, deed dit nog nooit. Wanneer ze mij zag lopen zei ze alleen "Goedenmorgen meneer, ik wens u een prettige dag! God zegene U".

Sinds een paar weken ontmoeten Amy Joe en ik elkaar op de hoek van Pine Street en gaan we samen iets eten. Een half uur eten en kletsen we wat en iedere keer ben ik weer geraakt door haar positieve kijk op het leven ook al heeft ze niets.

Vorige week vertelde Amy Joe me iets wat me sprakeloos deed staan: ze kan niet lezen. Ze heeft geen verslavingen van wat dan ook, maar het zoeken naar een baan en niet kunnen lezen en schrijven maakt het erg moeilijk. Daarom gebruikt ze al het geld dat ze bij elkaar weet te sprokkelen om boeken te kopen die haar kunnen helpen dit enorme obstakel te overwinnen, en daardoor vaak afziet om iets te kopen om te eten. Dit heeft me diep geraakt...

Ik heb het geluk gehad dat ik twee fantastische ouders heb en een familie die altijd de mogelijkheid had om me het beste te geven. Amy Joe niet. Daarom eten we niet alleen iedere dinsdag samen, maar ben ik ook begonnen haar te helpen leren lezen: iedere week leen ik een boek in de bibliotheek, die lezen we samen en zij oefent de rest van de week.

Ik vertel dit niet omdat ik wil dat jullie medelijden krijgen met Amy Joe of omdat ik mezelf wil prijzen. Ik doe dit omdat ik hoop dat dit kan aanmoedigen om iets bij te dragen aan je naaste. Er zijn zoveel mensen die hulp nodig hebben op de wereld, en niet allemaal zijn ze dakloos: het zou een vriend of familielid kunnen zijn. Als je je net als ik in een bevoorechte positie bevindt, probeer het, je zult verrast zijn tot wat je in staat bent. Wie is jouw Amy Joe?!?

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt