Volgens dit wetenschappelijk onderzoek zouden honden een "slecht" persoon kunnen herkennen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Volgens dit wetenschappelijk onderzoek…
12 mannen die hun kaalheid maar beter kunnen accepteren in plaats van het te verbergen 7 briljante tips voor een onberispelijk schone badkamer

Volgens dit wetenschappelijk onderzoek zouden honden een "slecht" persoon kunnen herkennen

Door Janine
74.659
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd waarom jouw hond zich nerveus of soms zelfs agressief tegenover bepaalde mensen gedraagt? Misschien dacht je dat het met de opvoeding van jouw trouwe viervoeter te maken had, maar nu beweert de wetenschap dat er in werkelijkheid een logische verklaring is voor zijn gedrag. Honden voelen aan of iemand slecht is, daarom blaffen ze in de hoop dat deze persoon uit de buurt blijft.

Onderzoekers hebben een experiment uitgevoerd dat bevestigt dat honden onthouden of iemand een "slecht" persoon is.

Het is al bewezen dat honden empathische dieren zijn omdat ze verschillende gezichtsuitdrukkingen van de mens kunnen onderscheiden: ze herkennen bijvoorbeeld een verdrietig en een boos gezicht. Maar tot de conclusie komen dat honden een slecht persoon "herkennen", zonder dat deze een boze uitdrukking had, daar was een ander experiment voor nodig:

Onderzoekers hebben honden deel laten nemen aan een proef, waar ook de eigenaar van de hond en twee medewerkers bij aanwezig waren. Tijdens de eerste proef deed de eigenaar alsof hij een blik eten niet open kon krijgen, en hulp vroeg aan één van zijn medewerkers die het wel lukte. Alle honden die bij het experiment aanwezig waren namen de brokjes aan van zowel de medewerker als de eigenaar.

Bij de tweede proef weigerde één van de twee medewerkers om de eigenaar te helpen, terwijl de ander toekeek zonder te helpen. Toen het eten gegeven werd, namen de honden het niet aan van degene die zich "slecht" had opgesteld tegenover de eigenaar, terwijl ze de brokjes gegeven door hun baasje en de medewerker die toekeek, wel accepteerden.

Onderzoekers kwamen dus tot de conclusie dat honden hun eigen mening hebben over mensen, die varieert afhankelijk van hoe ze zich gedragen. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Neuroscience & Biobehavioral Reviews.

Als jouw hond gromt, blaft of zich niet laat aaien zou het kunnen zijn omdat deze persoon zich ooit niet goed heeft  gedragen en de hond dat heeft opgemerkt. Denk daar dus goed aan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt