5 tips om een namaakproduct van een origineel te onderscheiden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 tips om een namaakproduct van een…
18 foto's die niet zijn wat ze lijken 21 foto's die je de details die je nog niet wist van de geschiedenis leert kennen

5 tips om een namaakproduct van een origineel te onderscheiden

Door Janine
2.983
Advertisement

In het oerwoud van het technologieaanbod, waarbij iedereen er alles aan doet om het nieuwste model tegen de laagst mogelijke prijs te krijgen, is het gemakkelijk om voor een vervelende verrassing komen te staan. De markt van de vervalsing is een echte wereldplaag geworden waar miljoenen inkomsten mee gemoeid zijn om perfecte en onherkenbare kopieën te produceren.

We hebben 5 tips voor je die je kunnen helpen om een namaakproduct te herkennen. Hopelijk zijn ze van nut!

1. Observeer de kenmerken van het logo goed

foto: penYakki

Ook al is het logo op de exacte manier geschreven (maar er zijn ook absurditeiten te vinden), de letters kunnen op een niet perfecte manier gedrukt zijn of kunnen met de tijd snel vervagen. Het logo is de handtekening van het bedrijf, dus het heeft alle belang om het correct en onuitwisbaar af te drukken. Is dit niet het geval, dan wil dat zeggen dat het namaak is.

2. Controleer alles, ook de accessoires!

foto: penYakki

De markt van de vervalsing spaart zelfs de accessoires niet, maar juist deze kunnen je nuttige details geven. De originele oplader blijft stevig in de gleuf van de telefoon zitten en heeft dezelfde lengte, terwijl de namaak soms langer is. Ook hier geldt, de details zijn goed zichtbaar en onuitwisbaar afgedrukt.

Advertisement

3. Besteed aandacht aan de details van de materialen

foto: penYakki

Officiële producenten verdienen meestal geen geld aan het materiaal (ook omdat de producten aanzienlijke kosten met zich meebrengen). Dus als je weinig glanzend plastic, onafgewerkte naden of lasnaden, en randen die niet goed afgewerkt zijn ziet, heb je te maken met namaak!

4. Controleer de details van de meest delicate onderdelen

foto: penYakki

Gevoelige onderdelen van componenten, zoals onderdelen die in contact komen met stroom, worden met grotere nauwkeurigheid behandeld omdat het bedrijf verantwoordelijk is voor eventuele storingen en ongelukken. Bij de afwezigheid van enkele details in de afwerking zou dus een alarmbel moeten gaan rinkelen.

5. Let op de verpakking!

Productvervalsers besteden vaak minder aandacht aan verpakkingen. Voor serieuze bedrijven is dit juist van groot belang, want het is het visitekaartje en beïnvloedt de ervaringen van de klant. De doos moet perfect zijn, met de logo's goed afgedrukt met goed leesbare teksten. In de doos mogen er bovendien geen "losse" accessoires zitten.

We hopen dat we je enkele handige tips hebben gegeven om namaakproducten te herkennen of dat je in ieder geval gaat twijfelen wanneer je er één ziet. Deel deze informatie, het is de enige manier om de schadelijke en haatdragende praktijken van namaak tegen te gaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt